- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Malonogometaše Aurelije dijelilo je svega dvije sekunde do stopostotnog učinka u prva dva kola skupine B juniorske završnice prvenstva koja se odigrava u Zagrebu u organizaciji Uspinjače Gimke. No, krenimo redom.

Sredinom dana završena je prva utakmica u kojoj se Aurelia suočila s MNK Heroji 2007 (Vodice). Završnica je otvorena na najbolji mogući način, ostvarena je visoka i uvjerljiva pobjeda od 7:1, a u listu strijelaca upisali su se Romeo Sušac (3 gola), Karlo Sirovica (2 gola), a po jedan gol u veliku pobjedu ugradili su Julijano Bagarić i Marko Pest-Mundvajl. S početkom od 17 sati počeo je drugi ispit za Šoštara i ekipu, a protivnik bijaše Futsal Dinamo, predstavnik Sjevera (uz domaćina Uspinjaču).

Netom završeni dvoboj drugog kola skupine B priuštio je pravu poslasticu koju su odigrale dvije ponajbolje ekipe na cijelom turniru. Sadržajna i dramatična utakmica završena je podjelom bodova, a rezultat na semaforu zaustavio se na 4:4.

U prvom poluvremenu palo je šest golova, Aurelia je imala konstantno vodstvo koje je svaki put anulirao Futsal Dinamo. Aurelia je imala inicijativu u drugom dijelu, a dobra igra došla je na naplatu dvije minute prije isteka posljednje 36. minute. Pest Mundvajl odlično je reagirao na povratnu loptu iz udarca iz kuta i drugi put poslao loptu u mrežu vratara protivničke momčadi. Dinamo u zadnje dvije minute uvodi igrača golmana i kad su svi pomislili kako će pobjeda otići na vinkovačku stranu ukazao se golman igrač Dinama Bjelić i sa zvukom sirene postavlja konačnih 4:4. Za Aureliju zabili su još Pajić i Sušac stariji.

Sutra je dan D za Aureliju, dvoboj za polufinale s Pulom, koja nakon prvog dana ima pobjedu i poraz te tri boda na svom kontu (Futsal Dinamo 5:1 Futsal Pula, MNK Heroji 2007 1:3 Futsal Pula). Za očekivati je kako će se Dinamo „lako” obračunati s malonogometašima iz Vodica, a Vinkovčanima „igra” i neodlučeni rezultat s osvajačem regije Zapad. „Sutra moramo na pobjedu. Pula je izgubila od Dinama, ali uopće nisu loši. Sutra moramo sve zaboraviti i ići kao da nam igra samo pobjeda. Znam da imamo kvalitetu, ali moramo je pretočiti na terenu”, naglasio je trener Šoštar. Utakmica biti ili ne biti je na rasporedu sutra u 12,45 sati.