-0 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Dramski studio za djecu pun pogodak

Više od autora

- vl promo-

U subotu je započela Dramska radionica za djecu u organizaciji Kulturnog centra Vinkovci. Tri kategorije uzrasta vode tri akademska voditelja u prostorima Gradskog kazališta Joze Ivakića Vinkovci. Radionica se održava subotom od 14:00h.

S obzirom na to da su se prijave i prvi satovi odradili u subotu, voditelji ne kriju iznenađenost zanimanjem djece za područje glume. Na radionici je bilo dvadesetak razigrane djece koja su s uzbuđenjem pokazala svoje male glumačke vještine. „Sretni smo što je Dramski studio počeo s radom nakon duže stanke zbog korone. Na radionici uglavnom radimo na razvoju koncentracije, koordinacije, glasovnih sposobnosti i kreativnosti. Kazalište uvelike pomaže razvoju samopouzdanja“, kaže nam glumac i voditelj grupe od 14 godina pa nadalje, Vedran Dakić.

Dramski studio dostupan je za sve uzraste tijekom zimskog perioda, a s prvim plodovima na proljeće trebala bi se izroditi i predstava kao krajnji rezultat ovog tečaja. Ova mala škola glume djecu uvodi u svijet kazališta gdje voditelji svojim alatima prenose djeci vrijedne i životno bogate vještine. „Njihova razigranost, otvorenost i neustrašivost olakšat će nam posao što se tiče improvizacije, ali i samog krajnjeg produkta. Ne razmišljamo toliko o predstavi kao o krajnjem cilju, koliko o njihovom razvoju svjesnosti sebe, partnera i okoline“, kaže glumica Nataša Veselinović koja vodi najmlađu ekipu.


Među njima je i voditelj, glumac Luka Vondrak koji je odgovoran za djecu uzrasta od 10 – 14 godina. Cilj im je probuditi i razvijati maštu i motoričke sposobnosti djece, te poticati samopouzdanje i međusobno poštovanje. „Pozivamo svu djecu na upise da se igramo jer gluma to i je. Na kraju krajeva i nama njihova maštovitost i dječji pogled na svijet donosi osvježenje“, zaključuje Vedran.

 

Prijave i upite možete poslati na mail info@kcvinkovci.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno