24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Dražen Švagelj novi stari predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima jučer je održao Izvještajno izbornu skupštinu. Govoreći o radu u proteklom mandatu predsjednik Dražen Švagelj istaknuo je kako je Ogranak objavio 24 knjige te organizirao 203 različita događanja što u prosjeku daje jedno događanje tjedno.

Uz zahvalu Gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji na potpori, Švagelj je istaknuo je i dobru suradnju s Gradskim muzejom Vinkovci i Galerijom “Slavko Kopač”, Gradskim kazalištem “Joza Ivakić” Vinkovci, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci, turističkim zajednicama grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, vinkovačkim osnovnim i srednjim školama te župama u Vinkovcima i okolnim mjestima.

U izbornom dijelu Skupštine za predsjednika jednoglasno ponovno je izabran Dražen Švagelj, a potpredsjednici u još jednom mandatu su Marko Landeka i Tomislav Talanga. Članovi Predsjedništva su: Bogović Ivan, Jergović Silvio, Jurković Marija, Mišković Martin, Mišković Mislav, Petričević Ivana, Sorčik Višnja i Šimunović Zrinka. Nadzorni odbor čine: Dovhanj Zlatko, Lozić Sanja i Rečić Marica.

“Ono što ću uvijek ponoviti to je da sam zahvalan onima koji su obnovili rad Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, našim predsjednicima, Antunu Babiću i Anti Miljku. Ja sam samo nastavio njihovim uhodanim stopama. Zahvaljujem potpredsjednicima, koji su uskakali uvijek kad je trebalo jer svi smo mi volonteri i često smo i vozači, nosači, oni koji radimo sve što treba. Posebno zahvaljujem svim članovima Predsjedništva i Nadzornog odbora, koji su svoju ulogu shvatili ozbiljno i savjesno. Ja ću i dalje nastojati svom svojom energijom provoditi ono što su zacrtani planovi Matice hrvatske i našega Ogranka, vjerujući i dalje da je ono što nas može održati u prvom redu vjera i kultura, koje su osnove svake obitelji, svakog naroda, domovine, a isto tako našeg grada i županije” istaknuo je u završnom obraćanju Dražen Švagelj.

Kako je rekao, vinkovački matičari nastavljaju svoj rad onako kako je to već ustaljeno, s novim izdanjima i novim događanjima.

Tako je već za večeras, 15. lipnja, u crkvi sv. Euzebija i Poliona najavljen koncert ansambla Acoustic Project Strings s početkom u 19,15 sati.

U petak, 17. lipnja, u svojoj dvorani, s početkom u 19 sati, Ogranak predstavlja novu knjigu u suizdanju s Hrvatskim institutom za povijest. Riječ je o knjizi povjesničara Josipa Mihaljevića “Kako je operirala Udba – Operacija Paromlin i sudbina Vinka Markovića”.

U subotu, 18. lipnja, u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika – Podružnica Vukovar, u dvorani OMH, s početkom u 19 sati, bit će predstavljena zbirka pjesama hrvatskog iseljenika Pere Rotima “Kad srce progovori”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno