Druga terapija koju je mladi Ivan Mesić iz Podgrađa primio 25. svibnja u Beogradu doslovno je značila život. Majka Ana javlja kako je njezinom hrabrom dječaku sada puno bolje, lakše diše i guta te može si dopustiti da ga na kratko ispusti iz vida.

“Tako je kako je. Trudimo se olakšati mu koliko god možemo i evo ova terapija je stvarno urodila plodom. Hvala svima koji su nam to omogućili, hvala svima koji su uz nas sve ovo vrijeme, a mi se borimo dalje. Svaki dan je novi izazov i nova borba”, govori nam Ivanova majka Ana, istovremeno umorna od križa koji nosi njihova obitelj, ali i sretna što Ivan sada može udahnuti bez gušenja i relativno normalno gutati.

Kako smo pisali prije tri mjeseca, Ivan je u ožujku krenuo put Beograda na operaciju usne šupljine. Zahvatom mu je trebao biti uklonjen tumor koji onemogućava dotok kisika, gutanje te mu izaziva obilno kvarenje tijekom spavanja. Međutim, doktori su tada rekla da je operacija preopasna i Ivan je krenuo na terapije.


Na svojoj prvoj terapiji u ožujku dobio je dvije injekcije, jednu iza lijevog uha, a drugu ispod jezika. Isto to ga je čekalo i 25. svibnja. Ove dvije terapije koštale su 8,500 eura i njegova obitelj ne može pronaći riječi kojima bi dovoljno zahvalila svim dobrim ljudima koji su sudjelovali u prikupljanju novca za Ivana, koji su odvojili nešto od sebe kako bi ovom mladiću spasili život.

“Krajem kolovoza ponovno se javljamo u Beograd. Ivan bi trebao sredinom rujna ponovno ići preko granice na terapiju koja uključuje ležanje od 48 sati. U međuvremenu mi obavljamo ovo drugo što možemo, brojne druge terapije, liječenja, vježbe i ostalo”, pojasnila je Ana.