9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Drugi Grettin singl Mali svijet promovira nadolazeći album Gravitacija

Više od autora

- vl promo-Nakon veselog, plesnog singla i 360° videospota ‘Vatromet za kraj’, zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja ‘Mali svijet’ (Aquarius / Spona), drugi najavni singl s nadolazećeg, petog studijskog albuma. Album radnog naziva ‘Gravitacija’ izlazi početkom iduće godine, a Gretta će ga promovirati velikom koncertnom turnejom diljem Hrvatske. Finale turneje i zagrebačka premijera albuma će se održati 24. ožujka u velikom pogonu Tvornice kulture.

‘Mali svijet je jedna od onih pjesama koje nastanu u dahu. Kad smo počeli raditi na njoj sve je jednostavno i vrlo brzo sjelo na svoje mjesto. Sviđa nam se što je drugačija i nije uobičajena pjesma koju bi slušatelj od Grette očekivao. ‘Mali svijet’ je prije svega pjesma o ljubavi, ali i o toleranciji te o tome kako trebamo biti otvoreni prema drugačijim i možda ponekad nama neshvatljivim stvarima.’ -kaže Hrvoje Medanić, gitarist Grette.

Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a autor naslovnice je Doringo.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma (Fanatik, 2008, Vidim što vidim, 2010., Kreteni 2012., Boje i mirisi, 2015.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

MALI SVIJET [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno