23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Drugi način sprema promociju svog novog albuma za kraj listopada

Više od autora

- vl promo-
m_drugi-nacin_koncert-tvornica_ST

Zagrebački rock veteran, grupa Drugi način, koncertno će promovirati svoj novi studijski album ‘Zgubidan’ u Tvornici kulture 28. listopada.

Više od 40 godina postojanja, tisuće koncerata održanih diljem regije, stotine tisuća fanova, bezbroj velikih hitova koji se i danas vrlo rado slušaju, svakako svrstavaju Drugi način u živuće legende. Ovaj zagrebački rock bend, nakon punih 17 godina, napokon predstavlja novi album pod naslovom ‘Zgubidan’. Da se radi o materijalu na kojem je zaista pomno rađeno, a čiji se zvuk mjesecima osluškivao u najsitnije detalje, govori i podatak da je bend u zagrebačkom studiju Zg Zvuk proveo gotovo 5 godina.

Od sveg materijala kojeg su snimili proteklih godina, odabrano je 11 pjesma od kojih su već poznate dvije: ‘Jedro za oluju’ i njihov još uvijek aktualni singl ‘Ljubav od porculana’. Za obje su pjesme snimljeni i video spotovi u režiji mladog hrvatskog foto i video majstora Igora Ilića, koji je inače član perspektivnog benda Orvel.

Pjesma ‘Prođe ovaj dan’ jedan je od bezvremenskih hitova Drugog načina i neizostavan je dio njihovog koncertnog repertoara pa su se odlučili na album staviti i koncertnu snimku te pjesme. Kako bi još dodatno obogatili svoj novi projekt, na njemu gostuje impresivan broj prijatelja benda i renomiranih glazbenika. Zdenka Kovačiček i Vedran Božić, samo su neka od velikana hrvatske glazbe, koji su osvježili zvuk snimljenih pjesama. Produkciju cijelog albuma potpisuju Božo Ilić – Dugi i Hrvoje Prskalo koji je ujedno zaslužan za mix i mastering albuma.

Na albumu ‘Zgubidan’ nalazi se i jedan cover. Radi se o instrumentalu nizozemskog sinfo-rock benda Focus pod naslovom ‘House Of The King’. ‘Odlučili smo se obraditi ovu pjesmu jer je ona već duže vrijeme dio koncertnog repertoara Drugog načina, a sada je doživjela i svoje studijsko izdanje. Nadalje, tu je i obrada pjesme ‘Trebao sam, ali nisam’, legendarnog Drage Mlinarca, čije prijateljstvo s bendom traje čitav niz godina.’  – rekao je frontmen Drugog načina, Branko Požgajec

Upravo s izlaskom novog albuma, Drugi način je predstavio istoimenu pjesmu za koju je snimljen i video spot u režiji Igora Ilića. ‘Sama pjesma Zgubidan, svojevrsna je posveta svim onima koji svojom umjetnošću zabavljaju ljude te su zbog svoje profesije prisiljeni na drugačiji dnevno-noćni raspored’ – rekao je Branko Požgajec

Kako ništa nisu prepustili slučaju, za osmišljavanje likovnog oblikovanja albuma, bio je zadužen višestruko nagrađivani Danijel Popović – umjetnik koji je ujedno zaslužan za dizajn i likovno oblikovanje prvog albuma Drugog načina (1975 godine).

‘Prema mišljenju kvalificiranih poznavatelja glazbenog opusa Drugog načina, koji su imali priliku preslušati materijal, sastav je ovom prilikom pokazao svoje visoke kriterije u odabiru tekstova, aranžmana, te u samoj izvedbi zadržao melodiozni polifoni lirski zvuk, uz zavidnu količinu rokerske energije u svojim up-tempo pjesmama što ih i dalje svrstava u sam vrh predstavnika Rock klasike na području šire regije.’ – zaključio je Branko Požgajec

Tijekom godina bend je mijenjao članove postave, a danas postavu Drugog načina čine Branko Požgajec (vokal / flauta), Božo Ilić Dugi (bas gitara), Ernest Vinković (gitara / vokal), Damir Vuk (klavijature / vokal), Mario Domazet (gitara) i Mladen Palenkaš (bubnjevi / udaraljke / vokal). Drugi način svoj novi album posvećuje prijatelju i dugogodišnjem članu benda Davoru Senčaru koji je preminuo 2011. godine.

U pretprodaji su ulaznice 50 kuna, a na dan koncerta 70 kuna. Pronaći se mogu preko sustava Entrio i Eventim.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

DRUGI NAČIN: ZGUBIDAN [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno