14 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Drugi Sassjin album No problemo je napokon vani

Više od autora

- vl promo-

‘No problemo’, Sassjin je drugi album na kojem je radila protekle dvije godine. Njezin zadnji album ‘Taktički praktično’ odjeknuo je među publikom i kritičarima te ostavio neizbrisivi trag na regionalnoj sceni.

Kao i za prethodni, na novom albumu je Sassja okupila izvrsnu međunarodnu ekipu; Jaka Berger iz Ludovik Materiala odsvirao je gitare na ‘No Problemo’, Benjamin Ziervogel violine na ‘Ništa’, a scratch na ‘Nek je živa glava’ je napravio Kpow. Erol Zejnilović iz Elementala odsvirao je gitaru na jednoj pjesmi, a Ante Zvonimir Stamać je napravio glazbu za pjesmu  ‘S njom’. Darko Rundek gostovao je na pjesmi ‘Savana’ za koju se uskoro snima i spot.

Mastering albuma i miks za sve pjesme radio je Kantriman.

‘Neke pjesme nose ‘bendovski zvuk’, a druge opet drže samo do elektronike i bassa. To mi je bio i izazov na ovom albumu; napraviti što više različitih bass pod žanrova koje volim.’- rekla je Sassja pa detaljno objasnila što možemo očekivati od ‘No problemo’:

‘Teme su različite, kao i do sada sam pisala o svemu što mi je smetalo ili me razveselilo. Pisala sam o ljubavi, smrti, nasilju, Tuzli i mahali, o Njemačkoj, FMJAMu, modernom vremenu društvenih mreža, stanju u državi, slobodi i levatima kojima nije problem. Prošli album se zvao ‘Taktički Praktično’ jer je na taj način bio i napravljen, a isto je i sa ovim ‘No problemo’. Sve situacije i ljudi koji su me inspirirali za pjesmu ‘No problemo’ su slične stvarnim iskustvima u protekle dvije godine. I opet sam se snašla, izvukla, napravila svoj tim i izgurala svoje ideje.’

Da je Sassja izvođač koji voli imati stvari pod kontrolom i biti dio svakog detalja u nastajanju pjesme najbolje je sama opisala: ‘Pokušavam za svaku pjesmu do kraja završiti svoju misao i ideju; napisati cijeli tekst, napraviti dio muzike i aranžmana, aktivno sudjelovati u izradi spota i pjesmu vam pokazati kao audio/video djelo. Promocija pjesme i spota za ‘Stube’ je upriličena 27.11 u Tuzli u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja, te ovom prilikom pozivamo sve udruge i pojedince da se glasno izraze protiv svakog vida nasilja.

Paralelno s izlaskom novog albuma, Sassja predstavlja i spot za pjesmu ‘Stube’, na kojem su zajedno sa Sassjom radili Jasmin Jatić, Damir Bošnjak, Olivera Blažević i Kemal Fazlić.

‘Razmišljala sam o vezama koje nisu dobre za nas, a ostajemo u njima. Razmišljanje je počelo s prijateljskim vezama, pa do ljubavnih veza u kojima je prisutno psihičko zlostavljanje, a da mi toga i nismo svjesni. Istu misao sam proširila i na fizičko zlostavljanje. Nisam bila žrtva nasilja, a ne znam ni da su meni bliske osobe žrtve što ne znači da se to ne dešava. ‘Samo jednom’ i ‘promijenit će se on’ zna trajati godinama i zbog toga se najiskrenije nadam da će pjesma napraviti promjenu barem u jednoj porodici.’ – rekla je Sassja i za kraj zahvalila svima koji su s njom i Kantrimanom radili na ovom albumu.

Popis pjesama: 1. Klikat / 2. Mahale / 3. Nek je živa glava / 4. Beton / 5. No problemo / 6. Savana ft. Darko Rundek / 7. Ništa / 8. Njemica / 9. Stube / 10. S njom

STUBE [VIDEO]

BETON [VIDEO]

NO PROBLEMO [VIDEO]

NJEMICA [VIDEO]

NIŠTA [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno