20 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

Drugi singl Kozmodruma, pjesma Whisper je vani

Više od autora

- vl promo-

Kozmodrum (Whisper, novi singl [St]

Nakon predstavljanja prvog singla ‘Otok potok’, elektronički jazz sastav Kozmodrum nas časti i drugim po redu, naziva ‘Whisper’. Pjesma sadrži vokalne dionice u izvedbi Maria Huljeva, prošarana je broken beat teksturom, new jazz utjecajima, te upakirana u indie atmosferu.

Kozmodrum je peteročlani sastav koji uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Glazbenim vokabularom preuzeli su ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rock, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj. Janko Novoselić je idejni začetnik, kreativna pokretačka sila i svirač skoro svih instrumenata koji glazbu sklada u studijskom ambijentu. U međuvremenu je Kozmodrum objavio i novi video spot gdje u svom stilu sviraju pjesmu ‘Strobe’, slavnog producenta / DJ-a poznatog kao deadmau5.

Glazbenici koji sviraju u Kozmodrumu su redom vrhunski profesionalci čiji se rad redovito prepoznaje na međunarodnom nivou. Sviranje s imenima kao što su Hans Joachim Roedelius , Sunao Inami, Reggie Washington, Peter Erskine, David Liebman, Alan Broadbent, David Murray i Saskia Laroo dodatno pridodaju ‘težini’ i sviračkim sposobnostima pojedinaca koji čine Kozmodrum.

Suradnjom dviju etiketa Zone Muzika i PDV-a izdanje albuma Gravity na LP/CD/Digital formatima najavljeno je za 2. lipnja.

KOZMODRUM: WHISPER [2017]

KOZMODRUM: STROBE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno