1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

dRUMELODY i ploča Aero na Dancing Bearu

Više od autora

- vl promo-dRUMELODY (Aero, vinil za Dancing Bear) [cover]Vinilni album ‘Aero’ sarajevskog futurističkog elektro-glazbenog projekta dRUMELODY objavljen je za Dancing Bear.

dRUMELODY je one man band u kojem glavnu riječ vodi bubnjar, perkusionist, strip crtač i animator Berin Tuzlić. Glavna karakteristika projekta leži u tome da bubanj kao instrument vodi glavnu riječ, posebice na live nastupima na kojima Tuzlić korespondira s glazbom u kojoj inače za bubnjara i perkusionistu nema mjesta.

dRUMELODY sve više pažnje privlači svojim neobičnim live actom i izvan regionalnih granica pa tako bilježi i nastupe u Berlinu, Amsterdamu,Talinu, Dubaiju…

‘Aero’, koji je inače sedmi album po redu, donosi devet novih skladbi. Ujedno je riječ o prvom albumu objavljenom za hrvatskog izdavača čime se dRUMELODY planira pobliže predstaviti i hrvatskoj publici.

‘Zvijezda vodilja je konstanto potreba za drugačijim, jer u vremenu reciklaže u kakvom danas živimo neizdrživo je koliko ta reciklaža zaglupljuje, tako da je Aero jedna vrsta obrane koja već počinje da prelazi u napad. Inspirativno uživam da kao bubnjar kažem da sve drugačije komunicira i muzika, tako da bubanj, loopovi i video spojeni u dRUMELODY definiraju let u nepoznato koje donosi nova tehnologija za autore  i ljude što žele danas i sutra i ne treba im jučer’, izjavio je Berin Tuzlić povodom izlaska albuma ‘Aero’ koji je objavljen na vinilu i mp3 formatu, kao što je dostupan na Deezeru i GooglePlayu.

Pjesme su producirane u sarajevskom studiju Wood, a Berin Tuzlić je autor i animiranih video spotova koji prate album.

dRUMELODY: BAD SUNSHINE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno