6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

dRUMELODY prvi na Balkanu donosi sintetički vokal na novom albumu Hyperbola

Više od autora

- vl promo-dRUMELODY projekt sarajevskog glazbenika i multimedijalnog umjetnika Berina Tuzlića, godinu dana nakon albuma ‘Aero’, objavio je za Dancing Bear novi album naslovljen ‘Hyperbola’.

Album ‘Hyperbola’ predstavlja najveći dosadašnji glazbeni iskorak Berina Tuzlića u projektu dRUMELODY. Naime, koliko je do sada bio fokusiran na igru ‘žive ritam mašine’ u kombinaciji s elektroničkim ambijentom (jer on uživo svira ritam, što na bubnjevima, što preko touch-padova), toliko je na albumu ‘Hyperbola’ fokusiran na dosege sintetičkog oblikovanja ljudskog glasa, bilo ženskog, bilo muškog zahvaljujući plug-in-u Voice Melodine.

Album s devet novih skladbi je objavljen na CD-u, a upravo mu se u prodaji pridružilo i vinilno izdanje. ‘Hyperbola’ je kreiran najnaprednijom sound tehnologijom u studiju Wood Sarajevo, dok je mastering rađen u studiju MK.Audio.

dRUMELODY jesenas se predstavio zagrebačkoj publici u Tvornici kulture nastupom ispred islandskog dvojca Gus Gus, tijekom prošle godine našao na čak devet inozemnih kompilacija specijaliziranih za techno zvuk i plesnu glazbu te između albuma ‘Aero’ i ‘Hyperbola’ objavio i EP ‘Impulse’, kao što je ostvario i brojne regionalne suradnje među kojima sa srpskom grupom E-Play i makedonskim sastavom Baklava.

Berin je bubnjarski angažiran u nekoliko sarajevskih bendova i projekata, nagrađivani je autor animiranih filmova i strip crtač koji svoje znanje prenosi kao profesor na američkom sveučilištu u Marylandu, a upravo je nagrađen u Los Angelesu  za animirani film Bježim i kad nisam kriv.

Za razliku od prethodnog albuma ‘Aero’, ‘Hyperbola’ u dobroj mjeri donosi vokalni chill out ugođaj koji je Berin pojasnio: ‘Da, živimo u 21.stoljeću, pa samim tim i sviramo tako. Kreiranje kao i konzumiranje muzike se temeljno mijenja. Koristeći najsuvremeniju audio tehnologiju, sintetički vokali sa albuma Hyperbola su rezultat tako moćnog pjevanja. Komponiranom muzikom i notama za vokal uz napisani text, plug in to ‘odradi’ bez pol muke i unaprijedi muziku i napravi takvom lakoćom kombinacije glasova ‘Adel, Coverdale’ i ostalih velikih vokala iz prošlosti ali i sadašnjosti.’

Kako to zvuči bit će vam jasnije kad (čujete) pogledate video spot ‘Hyperbola’.


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno