U četvrtak, 19. prosinca u 20 sati, u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu svoje strip radove i nagrađivane kratke art animirane filmove publici će izložiti i predstaviti sarajevski multimedijalni umjetnik Berin Tuzlić, a izložba cijenjenog bosanskohercegovačkog animatora, redatelja i glazbenika bit će prilika i za nastup dva sarajevska sastava – Škodra i BoX.
Berin Tuzlić ovim će povodom predstaviti odabrane predloške uspješnog stripa “Infra Devil” kojeg je ove godine promovirao na Middle East Film & Comic Conu u Dubaiju i na međunarodnom festivalu stripa u Zagrebu – Crtani romani šou.
“Nothing could change generations that grew up controlled by the big mind?!” – tim riječima započinje strip koji, kako otkriva umjetnik, propituje realizam na Balkanu. “Kuriozitet ovih strip priča jest ideja da se na SF način ispriča i predstavi slika sadašnje realne sarajevske svakodnevice koje u drugim sredinama van Balkana zvuče kao totalna fantastika”, otkriva nam ovaj multimedijalni autor.
Strip čini jedinstvenim i QR kod na naslovnici čijim skeniranjem čitatelj ima mogućnost slušati ili preuzeti glazbu multimedijalnog projekta dRUMELODY, koji futurističkim pristupom otvara novu eru elektroničke glazbene scene. Strip-junakinja nastala je kao lik za naslovnicu albuma “Aero”, a motivi su korišteni i u animiranom videospotu za pjesmu “Bad Sunshine”.
Spomenuti album, kao i posljednji “Hyperbola” objavila je zagrebačka diskografska kuća Dancing Bear. Posljednji singl “Blood Song” i video snimljeni su u okolici Dubaija i to tik pred njegov debi nastup na najvećem festivalu elektronske glazbe u ovom dijelu Europe – Ultra festivalu u Splitu.
Za vrijeme izložbe ambijent će biti obojen zvučnim kulisama projekta dRUMELODY, a poslije projekcije kratkih art animiranih filmova na dan otvorenja bit će upriličena i svirka dva relativno nova autorska benda iz Sarajeva. Škodra je novi autorski bend u Sarajevu i čine ga Dražen Galić Škodra (vokal, gitare), Berin Tuzlić (bubanj) i Samir Omer (bas gitara), dok je BoX electro-pop projekt kojeg čine pjevač i gitarist Mirza Golo i Tuzlić koji u ovoj priči ima ulogu perkusionista i DJ-a. BoX je ovim povodom završio novi spot za pjesmu “Berlin” čiju režiju potpisuje Irfan Avdić, a govori o životu bosanskohercegovačke dijaspore.
Ulaz je slobodan.
Glazbenik, bubnjar, autor animiranih filmova, strip crtač, kreativni direktor i kreativni tech stvaratelj, Berin Tuzlić ujedno je i predsjednik ASIFA BiH svjetskog udruženje animatora, ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, glazbenih spotova, stripova i reklama te je dobitnik više od 30 međunarodnih priznanja i nagrada.