24 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Društvo multiple skleroze naše županije dobilo novo vozilo

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Zaklada „Novo sutra“ donirala je novo putničko vozilo Društvu multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije. Riječ je o kombi vozilu potpuno prilagođenom nepokretnim i teško pokretnim osobama s ugrađenom specijaliziranom rampom koja omogućuje ulazak osobama u invalidskim kolicima.

Uz kupovinu i preradu vozila, Zaklada je financirala i sve druge troškove poput osiguranja i troškova registracije vozila. Ukupna vrijednost donacije iznosi 270.000 kuna.

Na vrijednoj i nužnoj donaciji zahvalio je predsjednik Društva multiple skleroze vukovarsko-srijemske županije Zoran Oljača. “Ovo vozilo znači nam jako puno jer brinemo o našim teško pokretnim i nepokretnim osobama. Cilj nam je raditi na podizanju kvalitete života i dostojanstva osoba s multiplom sklerozom, omogućiti im psihofizičku rekreaciju, organizirati različite radionice koje podižu psihopozitivnu misao i sliku oboljelih osoba te pomoći im u integraciji u redoviti život zajednice, a kako bi sve to postigli bilo nam je neophodno vozilo”, naglasio je Oljača dodajući kako društvo na području naše županije brine kroz različite projekte financirane iz EU fondova o 80-tak članova i zapošljava gotovo 30 ljudi. “Zaposlili smo 24 osobna asistenta te dvije gerontodomaćice, jednu u Vukovaru i jednu u Vinkovcima. Dvoje zaposlenih imamo i na uredskim poslovima” kaže Oljača, prenosi Hrvatski radio Vukovar.

U Zakladi “Novo sutra” iznimno su sretni što na ovaj način mogu pomoći osobama oboljelim od ove teške bolesti i olakšati im svakodnevno funkcioniranje. Ova je donacija samo jedna u nizu od 2016. godine od kada Zaklada, kojoj je osnivač Prvo plinarsko društvo, postoji.

“Do sada smo financirali 12 do 13 projekata ukupne vrijednosti oko 2 milijuna kuna. Jednom godišnje objavljujemo natječaj i doniramo 4-5 većih projekata razvojnog karaktera koji mogu nešto ponuditi zajednici, a svake godine stipendiramo i deset studenata” rekao je upravitelj Zaklade Davor Relatić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno