6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Društvo Naša djeca i u Otoku

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U Gradskoj vijećnici u Otoku u četvrtak je održana osnivačka skupština Društva “Naša djeca” Otok s ciljem podrške djeci u aktivnom sudjelovanju u lokalnoj zajednici, potičući lokalne zajednice, ustanove i institucije na zaštitu i skrb o djeci prema načelu najboljeg interesa za dijete u skladu sa Konvencijom UN-a o pravima djeteta.

“U Otoku je nekada postojalo Društvo “Naša djeca”, no kako više nije u registru udruga, pristupilo se osnivanju novoga. Za predsjednicu novoosnovane udruge jednoglasno je izabrana Katarina Topčić, potpredsjednica je Iva Varga, dok je za tajnicu izabrana Dunja Iščić. U ostvarivanju svojih ciljeva i djelatnosti, DND Otok surađivat će s vrtićem, osnovnim školama, knjižnicom, udrugama”, poručuju iz otočkog DND-a.

Osnivanje DND-a u Otkou pozdravili su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, samoupravu i opće poslove Grada Otoka Mirko Martinović, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Komletinci Katica Novoselac, ravnateljica otočkog vrtića Katarina Landeka i ravnateljica Gradske knjižnice Otok Marijana Barnjak Jelić. Na skupštini su izabrani i članovi izvršnog i nadzornog odbora te likvidator. Inače, savez društava Naša djeca Hrvatske nevladina je, neprofitna i humanitarna udruga građana. Kao krovna udruga okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. Tako je sada Savez DND, uz dosadašnjih 95 društava, postao bogatiji za još jednog člana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno