24 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

dRy – Dos Gringos (2016.)

Više od autora

- vl promo-

mat_dry_dos-gringos_objavljen-album_IS

dRy (ne D.R.I. ili Dirty Rotten Imbeciles, ime popularnog hard core banda s početka 80-ih prošlog stoljeća)! Novo ime, stari znanci! Željko Mikulić Korozija i Danijel Brdar stoje iza dRy i donose nam odličan ambijentalno-instrumentalni album Dos Gringos, posve nepoveziv s Majkama ili Mlinskim kamenom, sinonimima s kojim se dva navedena Vinkovčana odmah na prvu povezuju …

Korozija je, kako znamo, još sredinom devedesetih napustio Majke i otišao u Ameriku gdje i danas živi i radi. Danijel je negdje u isto vrijeme otišao u Zagreb, i konačno razvio ideju Mlinski kamen s kojima je realizirao četiri odlična hard albuma, od kojih se posebno ističe posljednji ‘Atomski blues’ objavljen 2009. godine za Aquarius / Spona Records.

Kada je Korozija u Plymouthu, država Massachusetts, snimio bubnjeve i ostale perkusije, za budući album ‘Dos Gringos’, matrice je poslao Danijelu u Zagreb, na što je ovaj nasnimio gitarske i bas dionice. Ispalo je nešto vrlo lijepo, ugodno i inspirativno. Ali i neočekivano.

Obojica su se našli u posve neuobičajenim vodama, s instrumentalnim ‘Dos Gringosom’, no njime su nam ukazali na vlastite posve drukčije afinitete u budućnosti. Glazba kao stvorena za zvučne kulise različitih medija: filma, kazališta, reklama, prezentacija …


Ostaje nam nadati se kako ‘Dos Gringos’ neće ostati jedini zajednički zapis ova dva glazbenika jer su, unatoč prostornoj udaljenosti pokazali savršenu mentalnu bliskost vrijednu svake pozornosti.

Album ‘Dos Gringos’ službeno je objavljen 2. travnja 2016. godine i donosi nam devet skladbi: Gonner, New Tribe, Disk O Daddy, Dos Gringos, Chiller, Beginner, White Gipsy, Break It Down i Shaman.

Izdavač: Not On Label / Do It Yourself

COVER Dos Gringos

Cijeli album poslušajte OVDJE.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno