Vinkovci su jučer bili domaćin Državnog prvenstva školskih sportskih društava u judu za školsku godinu 2019./2020. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca.

Na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u judu u školskoj godini 2019./2020 nastupilo je 12 ekipa u konkurenciji dječaka i 11 ekipa u konkurenciji djevojčica. Grad Vinkovce i Vukovarsko srijemsku županiju na ovom prvenstvu predstavljali su učenice i učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci.

Pojedinačno prva mjesta osvojili su Tomislav Beslemović i Lorena Bičanić. Druga mjesta pripala su Filipu Markoti, Mateu Kruščiću, Niki Potesak, Klari Kopčić i Davidu Bajušiću. Treće mjesto osvojili su Stiv Tomić, Anđela Orlović, Bruna Ančić, Ivan Juriša, Mateo Lovrić, Ivano Rapić, Matej Brkić, Josip Bošnjak, Luka Dikanović, Patricia Perković i Ema Markota. Peto mjesto osvojio je Zvonimir Beslemović. U ekipnom poretku dječaci su osvojili 5., a djevojčice 9. mjesto.