5 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Đurići i Račinovci napokon dobivaju kvalitetnu vodu

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Kreće izgradnja dionice regionalnog vodovoda vodosprema/crpna stanica Drenovci-Gunja/istok-Đurići. Rezultat je to ugovora koji je direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac potpisao u Osijeku 5. lipnja s direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Investicija je vrijedna 4,4 milijuna kuna, s 80 posto radove financiraju Hrvatske vode, a ostatak sredstava osigurat će partneri na projektu.

Projektom je predviđena izgradnja vodoopskrbnih cjevovoda u dužini 8.580 m i proširenje distribucijskog područja vodoopskrbnog sustava Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije na naselja Đurići i Račinovci.

Rimac je izrazio zadovoljstvo jer se nastavljaju radovi na izgradnji regionalnog vodovoda u Cvelferiji budući da tamo još uvijek nije riješena opskrba svih naselja vodom iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima. Pisali smo već o tome kako se mještani tih mjesta žale na probleme s vodom, a načelnici apeliraju na mjerodavne za što skorije rješenje tog problema. “Drago mi je da kreće realizacija ovog projekta koji će omogućiti poboljšanje kvalitete vodne usluge u ova dva naselja koja će po završetku radova dobiti kvalitetnu, pitku vodu iz regionalnog vodovoda”, kaže Rimac i dodaje da će se izgradnjom ovog cjevovoda i priključaka trajno riješiti pitanje vodoopskrbe naselja Đurići i Račinovci kvalitetnom vodom, uz povoljan režim tlakova u svim uvjetima potrošnje. Radove izvodi zajednica ponuditelja Vodoprivreda Vinkovci d.d. Vinkovci, AMM d.o.o. Vinkovci i Izgradnja–VVK d.o.o. Vinkovci dok je nadzor nad radovima povjeren tvrtki Sedra Consulting d.o.o. iz Zagreba. Planirani rok za završetak radova je godinu dana no završetak radova ovisit će, osim o osiguranim sredstvima i o epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj koronavirusom, zbog koje često dolazi do problema s dinamikom određenih poslova.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno