-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Dva srebra kao “šlag na torti” uspješne sezone Vinkovačkih roda

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Iza Ju jitsu kluba Vinkovačke rode posljednji je turnir u jednoj, kako kažu, izuzetno uspješnoj natjecateljskoj godini. Šećer na kraju bio je ADCC Balkan Open 2022 održan u Sarajevu u kojemu su slavili Domagoj Begonja i Mislav Grubanović.

Obojica su osvojila srebro. Domagoj Begonja u kategoriji U15 intermediate +55kg, a Mislav Grubanović u kategoriji U18 beginner -60kg. Stjepan Neubauer ostao je ovoga puta bez plasmana u seniorskoj konkurenciji unatoč dobrim nastupima.

Foto: BJJ Vinkovci
Sve u svemu, bio je to dobar zaključak uspješne godine u kojoj su Vinkovačke rode uzele 42 medalje, a čak pet puta dizali su pehare za uspjehe na domaćim i međunarodnim natjecanjima u regiji. Dali su i pet reprezentativnih nastupa na EP I SP ostvarili tri 5. mjesta, tri stative koje će, napominju, već sljedeće godine pretvoriti u medalje budući da ne odustaju od svoje osnovne filozofije – biti bolji nego što su bili prethodnu godinu.

Prvi put u povijesti kluba imaju i seniorskog prvaka države, riječ je o Stjepanu Neubaueru koji je u jednoj godini uspio postati i U21 prvak HR. Mladi prvaci države postali su i Zvonimir Vid Lasić, Domagoj Begonja, Toni Vuković i Erika Celik.

Ove godine organizirali su i svoj prvi turnir Ju jitsu kup U Rodinom gnijezdu koji je brojao 260 natjecatelja, a obećavaju kako će tu priču već sljedeće godine podići u nove visine.

“Hvala svima koji su pomogli da se ostvare ovakvi rezultati. Hvala ekipi iz kluba, sponzorima, partnerima i donatorima koji su nas pomagali. Mi smo Vinkovačke rode. Tvrda priča”, poruka je kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno