12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Dva zlata za Aero Klub Fenix Cerić

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na poligonu RC „Dola“ u Ceriću AK „Fenix“ Cerić ugostio je danas natjecatelje u raketnom modelarstvu za djecu i mladež iz cijele Hrvatske. Po peti put AK „Fenix“ Cerić domaćin je natjecanja pod službenim nazivom „5. Otvoreno prvenstvo Slavonije“, a organizator natjecanja je HARS (Hrvatski Astronautički i Raketni Savez) uz potporu HZTK (Hrvatske Zajednice Tehničke Kulture).

Natjecanje je, kažu organizatori, počelo u planiranom vremenu uz nekoliko kratkih stanki zbog kiše koja je nenadano omela tijek natjecanja, ali nije uspjela pokvariti dobro raspoloženje mladih natjecatelja željnih dobrih rezultata. Natjecale su se četiri ekipe najboljih modelara, odnosno 15 natjecatelja u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.

Ekipu Aero kuba „Fenix“ Cerić srednje škole predstavljali su: Damjan Krajinović, Teo Marjanović, Lara Marjanović i Tia Marjanović.

U kategoriji S6-A (rakete s trakom) ekipa AK „Fenix“ Cerić-1 osvojila je prvo mjesto, ekipa ARAK Dubrava okitila se srebrom, dok je ekipa AK „Fenix“ Cerić-2 zauzela treće mjesto. U kategoriji raketa s padobranom S3-A ekipa AK „Fenix“ Cerić-1 osvaja prvo mjesto, ARAK Dubrava zauzima drugo mjesto, dok je ekipa AK „Fenix“ Cerić-2 završila na trećem mjestu.


U pojedinačnom plasmanu u kategoriji raketa s padobranom brončanu medalju osvaja Damjan Krajinović, u kategoriji raketa s trakom srebrnu medalju osvaja Lara Marjanović dok su brončane medalje osvojili Tia Marjanović i Damjan Krajinović (zbog istog broja bodova).

Natjecanje je završeno sa zakašnjenjem od 25 minuta u odnosu na predviđeni vremenik natjecanja zbog loših meteo prilika.

Glavni sudac natjecanja bio je Edi Krajinović iz AK „Fenix“ Cerić, a ostali pomoćni suci iz AK „Fenix“ Cerić bili su: Tony Krajinović, David Krajinović, Dražen Krajinović, Mato Barišić, Josip Županić, Dragutin Savanović i Stjepan Bartolović, dok su za ovjeru modela bili su zaduženi Mato Barišić i Dragutin Savanović, a servisne usluge obavljali su Stjepan Bartolović i Kristina Hojski. Natjecanje je održano sukladno pravilima važećeg Športskog pravilnika u raketnom modelarstvu za nacionalne kategorije HARS-a.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno