32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Dvanaest prometnih nesreća tijekom vikenda

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tijekom vikenda, dogodilo se 12 prometnih nesreća, 8 s materijalnom štetom u Lipovcu, Županji, Vinkovcima tri, Vukovaru, Soljanima i Novim Mikanovcima, te 4 s ozlijeđenom osobom, izvjestila je Policijska uprava Vukovarsko-srijemska.

U petak, 15. rujna oko 17,30 sati u Vinkovcima, došlo je do naleta osobnog automobila na  8-godišnjaka koji je prelazio kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza i zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 16. rujna oko 09,35 sati u Vrbanji, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa (pješak na kolniku) 72-godišnji vozač osobnog automobila nalijeće na 24-godišnju pješakinju koja je zadobila lake tjelesne ozljede.

U subotu 16. rujna oko 18,30 sati u Gunji, 19-godišnja vozačica motocikla nije za kretanja koristila kolnik, već je prešla na zelenu površinu i kolni prilaz gdje gubi ravnotežu i pri padu s motociklom zadobila je teške tjelesne ozljede.U subotu 16. rujna oko 18,50 sati u Komletincima, 8-godišnja vozačica bicikla uključivala se u promet kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu, a da nije propustila sva vozila na kolniku te dolazi do naleta osobnog automobila kojim je upravljao 58-godišnji vozač, na bicikl i tijelo djeteta pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,63 g/kg zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za pet vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 19 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno