33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

DVD Nuštar domaćin ispita za vatrogasne suce

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Jučer je DVD Nuštar bio domaćin ispita za vatrogasne suce, nakon kojega Vukovarsko-srijemska županija ima 14 sudaca za kategoriju pomlatka i mladeži i 9 sudaca za kategoriju odraslih. DVD Nuštar sada ima 4 vatrogasna suca za kategoriju pomladak/mladež i 3 suca za vježbe odraslih.

Cijeli svibanj, inače, u DVD-u Nuštar protiče uz niz aktivnosti. Mjesec je započeo obilježavanjem Dana vatrogastva, blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja. Tim povodom, vatrogasce su posjetili i mališani iz Dječjeg vrtića Nuštar i učenici 2. razreda Osnovne škole Zrinskih Nuštar. Sa zanimanjem su razgledali prostor i opremu i slušali o zadaći vatrogasaca, kojima su darovali svoje crteže.

Već 7. svibnja operativci DVD-a Nuštar sudjelovali su na velikoj Županijskoj vatrogasnoj vježbi Županja 2022. Njihova zadaća, koju su uspješno obavili, bila je relejna dobava vode. Bila je to zajednička vježba dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca u dva dijela. Prvi dio bio je simulacija lančane prometne nesreće na autocesti A3, a sudjelovali su DVD-ovi iz naselja smještenih uz autocestu. Drugi dio bio je simulacija većeg šumskog požara koji su vatrogasci gasili relejnom dobavom vode, na velikoj udaljenosti, a sudjelovali su DVD-ovi iz naselja u blizini šume. Vježba je okupila 120 vatrogasaca i 25 vozila.

Najmlađi vatrogasci 14. svibnja nastupili na I. KUP-u “Esseker – Pero Begovac”, natjecanju vatrogasnog pomlatka u organizaciji Vatrogasci Retfala Osijek. Kući su se vratili s odličnim rezultatima: pomladak ženski osvojio je 2. mjesto, a pomladak muški 3. mjesto.

Uz pripreme za nadolazeće državno natjecanje vatrogasne mladeži, natjecateljska sezona s mladeži otvorena je 21. svibnja na kupu u organizaciji DVD Vladislavci. Ženska i muška mladež odlično su odradili nastupe te bili najuspješniji u svojim kategorijama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno