11 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

DVD Nuštar: Još 24 palete Diljevog crijepa starog tipa otpremljene u Glinu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon uspostavljenih kontakata na terenu, nuštarski vatrogasci doznali su kako, između ostaloga, na potresom pogođenom prostoru Banovine nedostaje starih tipova crijepa za kuće čiji su krovovi stradali u manjoj mjeri, uglavnom pri rušenju dimnjaka. Tako su nuštarski vatrogasci na Staru godinu, 31. prosinca, pozvali sve koji negdje imaju takav stari crijep, da doniraju za stradale.
U akciji, u koju su se uključila sva tri općinska, Nuštar, Cerić i Marinci, ali i još neka mjesta, prikupljene su 34 palete odnosno oko 8.000 komada crijepa, a akciji se pridružila i Općina Nuštar koja je donirala sredstva za građu, letve, čavle, žicu…
Donacija je otpremljena u Glinu u prošlu nedjelju, kada su tamo otišla i 23 vatrogasca koji su tijekom dana i popravili krovove na nekoliko kuća, a crijep koji je preostao, kao i ostali materijal, u dogovoru s tamošnjim vatrogascima ostavljen je na nekoliko punktova na kojima se prikuplja građevinski materijal.
kako su se ljudi koji imaju traženi crijep, javljali i dalje, a potreba na terenu još ima, nova akcija prikupljanja Diljevog crijepa 333 i 104 krenula je u četvrtak, a prikupljene su i jučer dostavljene u Glinu još 24 palete crijepa.
“Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Ponosni smo na sve koji su dali doprinos u realizaciji ove humanitarne akcije”, poručuju iz DVD-a Nuštar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno