Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 28 prometnih nesreća. Izdvajamo dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale. Naime, 18. travnja oko 17,30 sati na cesti Nuštar-Cerić, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač osobnog automobila, 69-godišnjak iz Vinkovaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom ne koristeći sigurnosni pojas, krećući se iz smjera Nuštra u smjeru Cerića. Nedaleko od ulaska u Cerić, vozilom je prešao na suprotnu kolničku traku uslijed čega se vozilo zanijelo i prevrnulo na oranicu, a pri prevrtanju vozila, vozač je ispao iz vozila i od zadobivenih ozljeda preminuo. Vozač je bio sam u vozilu.

“Tijekom 2019. godine, od četiri prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, ovo je treća prometna nesreća u kojoj je utvrđeno da sudionik koji je smrtno stradao nije koristio sigurnosni pojas. Ovim putem želimo naglasiti da je ne korištenje sigurnosnog pojasa jedan od četiri glavne ubojice u prometu na cestama i apeliramo svim vozačima i putnicima da koriste sigurnosni pojas za vrijeme prevoženja u vozilima”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila se i 20. travnja oko 22,30 sati na cesti između mjesta Ivankovo i Vođinci, kada je 43-godišnjak iz Vinkovaca upravljajući motociklom, te uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio nadzor nad motociklom i prešao u suprotni trak. Nakon toga je pri pokušaju vraćanja u svoj prometni trak došlo do pada vozača i motocikla, a potom i slijetanja u zemljani kanal. Vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Vinkovcima.