Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju da je tijekom noći s 11. na 12. veljače u Vinkovcima, Trg Cibalae, provaljeno je u prostorije vinkovačkog trgovačkog obrta, iz kojeg je otuđeno više prehrambenih proizvoda. Također, prema do sada raspoloživim podacima, u istoj noći je provaljeno i u ugostiteljski objekt u Vinkovcima, Trg Cibalae, iz koje je otuđen novac iz blagajne te televizor. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Isto tako, provedenim kriminalističkim istraživanjem i temeljitim policijskim metodama, otkriven je počinitelj teške krađe iz obiteljske kuće u Lovasu, u ulici Ante Starčevića. “Naime, kod 60-godišnjeg sumještanina je pretragom doma pronađeno više ukradenih predmeta. Protiv 60-godišnjaka je podnešena kaznena prijava te je 12. veljače predan pritvorskom nadzorniku”, ističu iz policije.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je i pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Za izdvojiti je i postupanje granične policije u Tovarniku koji su u ranim jutarnjim satima 12. veljače, pri izlaznoj graničnoj kontroli, utvrdili da je njemački državljanin upravljao osobnim automobilom marke BMW njemačkih registarskih oznaka za vrijeme zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u prometu na cestama Republike Hrvatske. Uhićen je i protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Presudom Općinskog suda u Vukovaru, Prekršajni odjel, kažnjen je novčanom kaznom u izosu od 10.000 kuna te produženjem zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske na tri mjeseca.