Foto: cropix

Danas su u Hrvatskoj potvrđene dvije novooboljele osobe, tako da ukupno do sada imamo 2.234 oboljelih, dok se 1.978 osoba oporavilo, a do danas je preminulo 96 osoba, podaci su to Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Novooboljeli su iz naše Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije. Do sada je testirano 57.021 osoba, od toga 1.221 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih ima 3 manje, što znači da je 117 osoba na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 8 pacijenata. Podsjetimo, poslije dvadesetak dana bez ijednog novog slučaja zaraze i gotovo tjedan dana otkako su do sada svi oboljeli izliječeni u našoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Prema navodima županijskog stožera civilne zaštite oboljela je osoba iz Županje te je tako ukupan broj oboljelih osoba sada 41. Trenutačno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19.

U protekla 24 sata testirano je 50 osoba, pa su ukupno na području županije testirane 1.853 osobe. U samoizolaciji na području županije nalazi se 20 osoba.