6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Dvojica u Vukovaru mladića izvukli iz auta i izudarali ga palicama, napali i policajca

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje tjelesnog napada na 23-godišnjaka te prisile prema policijskom službeniku, uslijed čega su obojica lakše ozlijeđeni.

Naime, oko 23 sata 7. prosinca na raskrižju ulica Grgura Ninskog i Hrvatske nezavisnosti u Vukovaru, 25-godišnjak i 26-godišnjak su izvukli 23-godišnjaka iz osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao te mu zadali više udaraca palicama i nogama pri čemu je 23-godišnjak lakše ozlijeđen.

Potom su se trčeči udaljili ulicom Hrvatske nezavisnosti prema osobnom automobilu parkiranom u Samoborskoj ulici kraj kojeg se u tom trenutku nalazio policijski službenik koji je obavljao provjeru registracijske oznake automobila. Ugledavši policijskog službenika, 26-godišnjak je zastao te se trčeći udaljio nazad prema ulici Hrvatske nezavisnosti, dok je 25-godišnjak prišao automobilu sa stražnje strane, oglušio se na naredbu policijskog službenika da stane, odgurnuo ga te sjeo u vozilo u namjeri da ga pokrene i samovoljno se udalji s mjesta događaja. Nakon toga, policijski službenik je, radi odbijanja napada na sebe i sprječavanja samovoljnog udaljavanja osobe s mjesta događaja, prema 25-godišnjaku uporabio sredstva prisile – raspršivač s nadražujućom tvari. Unatoč tomu, 25-godišnjak je pokrenuo motor automobila te pokušao zatvoriti vrata prignječivši pritom šaku policijskog službenika. Policijski službenik uspio je osloboditi ruku prikliještenu u vratima vozila, a 25-godišnjak se zatim udaljio automobilom, a policijskom službeniku su utvrđene lakše ozljede.

Obojica su naknadno pronađeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, dok su danas, 9. prosinca, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija će protiv oba osumnjičena podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju, dok protiv 25-godišnjaka kaznena prijava slijedi i za kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile u ovom događaju opravdanom i na zakonu utemeljenom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno