21 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Dvorac od stakle (2017.)

Više od autora

- vl promo-


Svaka obitelj ima priču, ali nijedna kao ona ugledne trač-kolumnistice Jeannette Walls čije su hvaljene memoare, ‘Dvorac od stakla’, pročitali milijuni čitatelja. U svojoj knjizi Walls otkriva dobro čuvane tajne o svom djetinjstvu: odrastanje obilježeno siromaštvom, katastrofom, pobunom i otuđenjem od društva.  No ono možda najvjerojatnije u njezinoj knjizi je osjećaj duboke obiteljske ljubavi koja je bila magična jer su njezini roditelji bili neobični i nerazumljivi. To joj je omogućilo da svoju mladost pretvori u veliku avanturu i osnažujući put ka iskupljenju.

Knjiga je doživjela neviđen uspjeh na književnoj sceni i sedam godila se zadržala na vrhu liste bestselera. Čitatelji su bili očarani pričom o nomadskom klanu koji živi prema okrutnim pravilima kojih se njihovi roditelji strastveno drže. U srcu priče bila je Jeanettina odlučnost da ode i izgradi vlastiti život, ali ne odričući se pritom kompleksne naklonosti prema roditeljima.

Redatelj Destin Daniel Cretton donosi nam najprodavanije memoare Jeannette Walls u kojima mlada djevojka (oskarovka Brie Larson), pod utjecajem divlje prirode svog disfunkcionalnog oca (Woody Harrelson), pronalazi vatrenu odlučnost da skroji uspješan život po svojim uvjetima. Scenarij potpisuju Destin Daniel Cretton i Andrew Lanham.

U glavnim se ulogama pojavljuju, osim spomenutie Brie Larson i Woodyja Harrelsona, još i  Naomi Watts, Iain Armitage, Sarah Snook, Max Greenfield, Ella Anderson i Shree Crooks.

Originalni naslov: The Glass Castle, 2017.

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno