Foto: osijek031.com (nella)
Fantastični moderni sljedbenici tradicionalne škole psychedelic-hard-rocka, osječki kvartet Echoes, sutra u subotu 12. ožujka, po treći će put stići u vinkovački Saloon (Glagoljašla 15), gdje će nam još jednom demonstrirati svu silu i umijeće muziciranja, koje ovaj bend uvijek donosi na svoje nastupe.
Njihova umješnost sviranja je sad već postala regionalno čuvena a njihova uvjerljivost u izvođenju pjesama Deep Purplea i Pink Floyda ima status svojevrsnog urbanog mita. Kako ne biste stvorili krivi dojam, Echoes osim navedenih bendova jako dobro zvuče i u izvođenju Neila Younga (s čijom pjesmom “Rockin in the Free World” vrlo često otvaraju svoje koncerte), The Beach Boysa, ZZ Topa, Jimija Hendrixa, Billyja Idola, Dire Staritsa, Creedence Clearwater Revivala, The Doorsa i mnogih drugih zvijezda koje su egzistirale krajem 60-ih i tijekom 70-ih.
Sve to Echoesi vole začiniti s izvjesnom dozom legendarnih domaćih izvođača pa neće biti neobično ako budemo čuli kako u njihovoj verziji zvuče Majke, Ekatarina Velika ili, u konačnici, i Divlje jagode.
Zanimljivo je kako sve otvorenije i hrabrije na svojim koncertima sviraju i svoje stvari (mislim dvije), od kojih su jednu “Never Return” službeno objavili početkom godine te je popratili odličnim video spotom. Ovu drugu, slojevitu i karakteristično floydovsku, su nam obećali do kraja godine, no što čekati kad je možete čuti već sutra u Saloonu.
Echoes su mlad i vrlo perspektivan band, kojima velike binu ni malo nisu strane a da istovremeno nisu zanemarili niti draži malog stagea, zbog čega su se opet odlučili na svoj novi nastup u sklopu ljetne terase vinkovačkog kluba Saloon. Band djeluje u sastavu Mario Huj kao pjevač i gitarist, žestoki bas gitarist Boris Janković i jednako takav bubnjar Luka Kolak, uz savršeni začin benda i zvuka – klavijaturistu Tomislava Jambrešića-Jambru.
Marija i Dare su nam spremni pomoći u osvježavanju, jer kako smo se već imali priliku uvjeriti i sutra će nam biti, bez obzira na svježije večeri, znojno, glasno i nabrijano!
Ne propustiti!