Foto: Rhode Island Movie Corner
Iako i Hollywood zbog pandemije corona virusa stoji, čini se kako se neke stvari se ipak pokreću. Naime, redatelj nenadanog hita iz 2017, “Baby Driver”, Edgar Wright i studio Focus Features su objavili kako su postigli dogovor o suradnji na zajedničkom projektu. Posrijedi je znastveno-fantastična komedija koja će biti snimljena po romanu “Set My Heart to Five” pisca Simona Stephensona. Radnja će pratiti androida-stomatologa koji će čovječanstvu pokušati dokazati kako su roboti emocionalno svjesni, tako što će napisati najdirljiviji scenarij za film ikada, prateći dezen naslova koje i sam gledao…
Iako je radna smještena u Kaliforniji u bliskoj budućnosti, opis iste odiše britanskim humorom, koji spaja elemente stvarnog života sa apsurdnim situacijama. Focus Features je pozvao Simona Stephensona da se pridruži Edgaru Wrightu, s kojem bi zajedno radio na scenariju.
Projekt je sada u najranijoj razvojnoj fazi, a sve se zbog trenutnih prilika može lako oduljuti na neko vrijeme. Zbog toga još nisu poznate pojedinosti o dodjeli uloga ili kada bismo okvirno mogli gledati “Set My Heart to Five” u kinima. Ipak, može se nagađati kako će Edgar Wright započeti sa snimanju po završetku nastavka “Baby Drivera”.