20 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Editors objavili novi singl “Kiss” pod utjecajem grupa Nitzer Ebb, Front 242 i DAF

Više od autora

- vl promo-Pjesmu “Kiss” prati baletni video spot, kojeg je zamislio gitarist Justin Lockey, a u djelo sprovela njegova i bratova produkcijska kuća Hand Held Cine Club. U spotu sudjeluju plesači Harry Ondrak-Wright i Rory Macleod, a koreografiju je radila Sophie Hurdley.

“Ideja ovog videa proizašla je iz želje da se napravi nešto jednostavno i apstraktno što ne ulazi preduboko u stihove ili bilo kakvo doslovno preuzimanje teksta od riječi do riječi. Radilo se više o korištenju naslova koji će potaknuti temu na kojoj ću raditi, koristeći pokret kao temeljni medij. Ideja na koju sam došao bila je prikazati priču o dvjema dušama koje se neprestano privlače i odbijaju, te se nikad ne spoje potpuno… dok naposljetku ne podlegnu biti isprepleteni u dobru i u zlu.”, objasnio je Justin Lockey.

“EMB”, naslov novog albuma, koji izlazi na prvi dan jeseni ove godine, akronim je od Editors i Blanck Mass. To je jedna od rijetkih situacija u kojoj neki sastav i naziv albuma stavlja inicijale novopridošlog člana. Naime, “EMB” je prvi album Editorsa sa skladateljem i producentom Benjaminom Johnom Powerom poznatijeg pod umjetničkim imenom Blanck Mass, ujedno i dobitnikom Ivor Novello nagrade.

Iz Benda ističu da je “EMB” i zanimljiva igra slova i da je svaka slučajnost sa skraćenicom “EBM” namjerna. “EBM” je skraćenica za “Electronic Body Music”, moćan zvuk koji je nastao 1980-ih i koji je uvelike utjecao na novi materijal Editorsa, primjerice poput tamnog zvuka sintisajzera bendova kao što su Nitzer Ebb, Front 242 i DAF.

Bend je također nedavno objavio datume europske turneje koja počinje u listopadu 2022. godine. Za sada nema datuma za Hrvatsku. (izvor: ravnododna.com)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno