7 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Editors objavili novi singl naslovljen Hallelujah (So Low)

Više od autora

- vl promo-

Britanska rock petorka Editors objavila je novi singl ‘Hallelujah (So Low)’ s nadolazećeg albuma ‘Violence’, čija turneja ih vraća u Tvornicu kulture u utorak 17. travnja 2018.

Fotograf i dugogodišnji prijatelja benda Rahi Rezvani potpisuje režiju spota, a video za ‘Hallelujah (So Low)’ je jednako brutalan i uznemirujuć kao što je i sama pjesma. Nabijena energijom, dodatna produkcija Benjamin John Powersa (Blanck Mass) savršeno se slaže s lirikom Toma Smitha, a nježne akustične melodije, suprostavljene su elektroničkim i nadopunjene nemirnom gitarskom sekcijom.

Tom Smith napisao je pjesmu nakon povratka iz izbjegličkih kampova u sjevernoj Grčkoj koje je posjetio s udrugom Oxfam. ‘Bilo je to jako dirljivo putovanje, na kojem sam vidio ljude koji žive u prašini i preživljavaju samo od pomoći drugih. Glazbeno se pjesma nadovezuje na akustičnu gitaru i ritam mašinu, sve je to bio dio jedne demo snimke, a onda je Justin smislio ovaj sjajni gitarski riff i znali smo da imamo odličnu pjesmu. Ovo je najviše ‘rock’ što smo ikada bili i mislim da video savršeno portretira intenzitet pjesme, te nas kao benda.’


Novi singl ‘Hallelujah (So Low)’ objavljen je nakon ‘Magazine’, a oba će se naći na nadolazećem albumu ‘Violence’ koji će biti objavljen 9. ožujka. Novi uradak je šesti album Editorsa koji je nasljednik sjajnog ‘In Dream’ iz 2015. godine. Produciran je od strane Leo Abrahamsa (Wild Beasts, Florence & The Machine, Frightened Rabbit) i samih Editorsa s dodatnom produkcijom Benjamin John Powera (Blanck Mass, Fuck Buttons).

Bend predvođen karizmatičnim Tomom Smithom jedan je od onih koji su 15 godina karijere prilično pažnje posvetili Hrvatskoj. Dosad su u Zagrebu nastupali 4 puta, posljednji put u prosincu 2015. kad su bez problema rasprodali Tvornicu kulture.

Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams treći put dolaze u klub u Šubićevoj kojeg su već dva puta rasprodali danima uoči nastupa. Novi susret s našom publikom planiran je za utorak, 17. travnja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno