Miljenici hrvatske publike, birminghamski rock sastav Editors, predstavili su svoju prvu “best of” kolekciju naslova “Black Gold” koja donosi retrospektivu 15 godina uspješne karijere benda. Uz album je najavljena i velika europska turneja koja ih još jednom 8. veljače 2020. dovodi u Zagreb na njihov najveći samostalni koncert u Domu sportova!
Album “Black Gold” donosi odabir 13 pjesama objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, poput rock uspješnica “Munich”, “Smokers Outside The Hospital Doors”, “Papillon” i “Ocean of Night”, ali i pruža uvid u budućnost jednog od najvažniih otočkih bendova posljednjih desetljeća kroz tri potpuno nove pjesme. Himna ljetnih festivala, pjesma “Frankenstein” i naslovni singl “Black Gold” najavili su ovu sjajnu kolekciju, a s objavom albuma na digitalnim platformama otkriven je i nikad objavljeni singl “Upside Down”.
Album je uz standardno CD izdanje dostupan i kao dvostruko deluxe izdanje na kojem se našlo i 8 “ogoljenih”, akustičnih uradaka iz kataloga sastava, ovaj put pod naslovom “Distance: The Acoustic Recordings”.