Glumci Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci aktivni su u prosincu tijekom kojeg su znali imati i po 30-ak izvedbi diljem Slavonije. Vinkovačko kazalište već sedmu godinu zaredom ima adventski projekt u vidu božićne predstave za djecu, a ovogodišnju predstavu za mališane izrežirao je vinkovački glumac Vladimir Andrić.

Predstava pod nazivom „Hoću Božić svaki dan” imala je svoju premijeru 11. prosinca u Vinkovcima i onim najmlađima uljepšala ovo predbožićno vrijeme. Ova edukativna božićna priča prožeta je vinkovačkim uvrnutim humorom. „Djeca su predstavu prihvatila i shvatila njezinu poruku, pjevali su s nama božićne pjesme”, rekao je Vladimir Andrić i naveo kako su se i roditelji dobro zabavili i nasmijali jer je u predstavi prisutna zafrkancija.

U predstavi se radi o maloj djevojčici Ruži koja uživa u iščekivanju Božića, dok njenom zločestom susjedu Ružanu nikad nije dovoljno božićnih darova i želi Božić svaki dan, no ubrzo shvati kako je prava čarolija Božića upravo u iščekivanju. „Djeca su shvatila da je čar Božića u tom iščekivanju jedanput u godini, a kad bi on bio svaki dan ubrzo bi nam dosadio. Možemo reći kako je premijera bila i više nego uspješna s obzirom na okolnosti u kojima se odvijala. Bilo bi to puno uspješnije i veselije da smijemo napuniti kazalište”, dodao je Andrić.

Božićna predstava bit će na programu još 3 puta ove godine i to u petak 18. prosinca (18 sati), u subotu 19. prosinca (11 sati) i 22. prosinca s početkom u 18 sati, a prije božićne bajke (17 sati) u pješačkoj zoni bit će izložba interaktivnih lutaka.