6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Edukativna predavanja s ciljem prevencije seksualnog zlostavljanja djece putem interneta

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U sklopu obilježavanja Europskog dana zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja (18. studenog), Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe djece (19. studenog), Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece (19. studenog) te Svjetskog dana djece (20. studenog), policijske službenice za prevenciju provele su četiri online edukativna predavanja u tri osnovne škole za učenike 7. razreda na temu „Prevencija seksualnog zlostavljanja djece putem interneta”.

Edukacije su provedene online, a njihov osnovni cilj bio je podizanje svijesti o problemu seksualnog zlostavljanja djece putem interneta. Djeca i mladi izloženi su mnogim pozitivnim i korisnim sadržajima na internetu, međutim mogu postati i žrtve različitih oblika zlostavljanja putem interneta: seksualnog iskorištavanja, cyberbullinga, povrede privatnosti djeteta, vrbovanja na nedozvoljene aktivnosti, krađe i zlouporabe osobnih podataka.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske apeliraju roditeljima da razgovaraju s djecom ukoliko posumnjaju da je njihovo dijete žrtva nekog oblika zlostavljanja. Roditelji bi trebali bez odgode podijeliti zabrinutost s djetetom i razgovorom doći do rješenja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno