Osma etapa programa privikavanja na vodu pod nazivom “Sigurnost na vodi” uspješno je privedena kraju, a nositelj projekta Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, kao i provedbeni partneri Dječji vrtić Vinkovci, Katolički dječji vrtić Eden, Vinkovački plivački klub i Dvoransko plivalište “Lenije”, pokazali su iznimno zadovoljstvo mališanima i vještinama koje su stekli kroz 10 sati programa. Zbog toga su danas dodijeljena priznanja i majice Hrvatskog Crvenog križa djeci iz vrtića “Naša radost” i “Vladimir Nazor”. U ovoj osmoj etapi programa sudjelovalo je ukupno 182 djece i kada to zbrojimo s prethodnih sedam etapa dolazimo do brojke od gotovo 1600 djece koja su naučila vještinu i znanje koje život znače.

“Danas su deseti sat programa odradila djeca iz vrtića “Naša radost” i “Vladimir Nazor” i svako dijete dobit će diplomu i jednu lijepu majicu koja će biti i jedna korisna stvar, ali i jedno upozorenje na ponašanje na javnim kupalištima, vodama, jezerima, moru i bazenima”, istaknuo je Branko Tomić, ravnatelj Crvenog križa Vinkovci.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je financijska sredstva za sufinanciranje ovog projekta i sredstva su osigurana za školu plivanja i trenere u iznosu od 18 tisuća kuna te za troškove prijevoza Poletovim autobusima koji su licencirani za prijevoz djece vrtićkog uzrasta u iznosu od 15 tisuća kuna.

“Priveden je kraju još jedan uspješan projekt na našem plivalištu i drago mi je da u ovih osam godina rada bazena se proveo ovaj već osmi projekt, a to govori o jednoj dobroj suradnji svih ovih partnera. Drago mi je da je kroz program prošlo ovako velik broj djece, a osim ovog, mi smo proveli još nekoliko programa za djecu predškolskog uzrasta. Tako da je više od 2200 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prošlo jedan edukativni program privikavanja na vodu, škole plivanja i usavršavanja plivanja”, rekao je direktor tvrtke Periska Željko Ilić.

Programom je zadovoljna i Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, koja je napomenula kako se ovaj program pokazao od iznimne važnosti za vinkovačke vrtićarce. “Ja vjerujem da su djeca stekla nekakvu sigurnost u vodi, a ako i nisu nadam se da su se barem dobro zabavila. Naši vrtići obuhvaćaju 7 objekata i sudjelovalo je oko 100 djece – projektom su bile obuhvaćene sve starije skupine starosti do 6 godina. Nadam se da ćemo se i sljedeće jeseni uključiti u ovaj projekt”, izjavila je Zidar.