29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Edukativno-sportskom kampanjom započela 27. sezona Plazma Sportskih igara mladih

Više od autora

- vl promo-

27. sezona Plazma Sportske igre mladih započela je natjecateljsko-edukativnim programom “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”. Domaćin događaja bio je Ilok, a u klopu cjelokupnog projekta provela se kampanja o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

FOTO: Plazma Sportske igre mladih

Djeci je u Osnovnoj školi Julija Benešića prvotno prikazana edukacija o važnosti zaštite okoliša, a zatim je uslijedilo natjecanje učenica i učenika na edukativnom poligonu. Najuspješniji bili su Sara Bošnjak, Ida Raguž, Petar Bašić i Luka Bošnjak.

FOTO: Plazma Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 80.000 djece i mladih”, istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tako će tijekom cijelog mjeseca siječnja djeca učiti o zaštiti okoliša uz igru i sport, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj. Cjelokupnom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

FOTO: Plazma sportske igre mladih

Edukacijski moduli podijeljeni su u ukupno 4 cjeline:


1) Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2) Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3) Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije – odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje – primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4) Zeleni pogon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

FOTO: Plazma Sportske igre mladih

Nadalje, Plazma Sportske igre mladih pružaju djeci u osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Prijave za sudjelovanje u malom nogometu, Coca-Cola kupu u nogometu, HEP rukometnom turniru, Kinder turniru u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turniru u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu te u Telemach Dan sportova otvorene su na: www.igremladih.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno