2 C
Vinkovci
Utorak, 6. prosinca 2022.

Električni orgazam svira cijelu Distorziju povodom 30 godina objave

Više od autora

- vl promo-m_elektricni-orgazam_svira-distorziju_ST

Kultni beogradski Električni orgazam koncertno će obilježiti 30 godina albuma ‘Distorzija’ nastupom u Tvornici kulture 30. rujna.

U ’80-ima, autorski i diskografski naplodnijim godinama Električnog orgazma bend je isporučio par EP-a i šest fantastičnih, žanrovski šarolikih albuma koja su ih lansirala u sam vrh tadašnje rock scene. Grupa koja se široj publici predstavila na kompilaciji ‘Paket aranžman’ 1981. predvodila je uzbudljiv novi val koji se nije bojao eksperimentirati, niti je skrivao utjecaje postavši, između ostalog, i jedan od rijetkih jugoslavenskih sastava koji su svirali u inozemstvu zabilježivši to na EP-u ‘Warszawa ‘81’.

Album ‘Distorzija’ objavio je 1986. Jugoton i označio je svojevrstan povratak bazičnom rock zvuku. Ukupno 11 pjesama snimane su od studenog ’85. do ožujka ’86. u zagrebačkom Jadran Filmu pod producentskom palicom Srđana Gojkovića Gileta i Pika Stančića, dok je omot napravio Radovan Hiršl.

Jednostavnim i nadahnutim rock’n’roll pjesmama nanizali su vanrednu seriju hitova: ‘Debela devojka’, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Ne postojim’, ‘Vudu bluz’, ‘Kapetan Esid’, ‘Ša la la’, a svoje mjesto na ploči je našla i obrada Richarda Berryja ‘Lui Lui’.

U Tvornici kulture 30. rujna Električni orgazam će odsvirati kompletnu ‘Distorziju’ te ostale najveće hitove iz izuzetno bogate karijere čiji posljednje poglavlje je bio zapažen studijski album ‘To što vidiš to i jeste’ iz 2010. godine. Dan nakon Zagreba, u subotu, 1. listopada grupa će nastupiti u riječkom Pogonu kulture.

Ulaznice su u pretprodaji 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. [Mixer.hr]

VIDEO: JA SAM TEŽAK KAO KONJ (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno