16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Električni orgazam u Tvornici na proslavi 40 godina objave albuma “Lišće prekriva Lisabon”

Više od autora

- vl promo-

Električni orgazam stiže u Tvornicu kulture kako bi velikim koncertom obilježio 40. godišnjicu od objave albuma “Lišće prekriva Lisabon”. U subotu, 26. studenog, jedan od kultnih bendova Novog vala u koncertnoj dvorani u Šubićevoj sa zagrebačkom će publikom proći kroz pjesme s tog epohalnog izdanja, ali i sve ostale hitove iz duge i uspješne karijere.

Album “Lišće prekriva Lisabon” drugi je studijski album Električnog orgazma, objavljen 15. lipnja 1982. za Jugoton, a ove godine slavi svoj 40. rođendan i dobiva svoje reizdanje. Sedamnaest je električnih rokenrol pjesama odsvirala jedna od najmoćnijih postava benda, a snimio ih je Aco Razbornik u legendarnom ljubljanskom studiju Tivoli u produkciji Tonija Jurija. Tim povodom, a nakon uspješnih reizdanja albuma “Paket aranžman” te “Električni orgazam” Croatia Records odlučuje se i na luksuzno reizdanje kultnog albuma “Lišće prekriva Lisabon”. Goran Martinac zaslužan je za remaster albuma, dok je likovno oblikovanje reizdanja napravio Darko Kujundžić. Uz 180-gramski crni vinil, slušatelje će razveseliti knjižica s tekstovima i fotografijama te bonus pjesma “Dokolica” u svojoj dub verziji. Neprimijećen moderni klasik i ploča koja je izdržala protok vremena samo su neki od epiteta kojima je album opisao dugogodišnji glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica, a koji vas prizivaju na slušanje albuma iznova i iznova. Uz “Dokolicu”, uživo ćete moći čuti i pjesme s legendarnog albuma kao što su “Podstanar”, “Leptir” i “Bomba”.

Električni orgazam: Lišće prekriva Lisabon, 1982/2022 | artwork: Nitola & Papp/Darko Kinundžić

U prosincu 2021. Električni je orgazam koncertom u Tvornici obilježio veliku 40. godišnjicu i objavu reizdanja “Paket aranžmana” – vjerojatno najvažnije ex-yu kompilacije, i oduševio zagrebačku publiku. Na “Paket aranžmanu”, uz danas neaktivne, ali velike i sjajne Idole i Šarla akrobatu, našli su se s pjesmama “Krokodili dolaze”, “Zlatni papagaj” i “Vi”.Ovog studenog, osim pjesmama sa slavljeničkog albuma Orgazam će publiku počastiti i svim rokenrol hitovima nastalim u čak 42 godine karijere. “Bejbe, ti nisi tu”, “Igra rokenrol, cela Jugolavija”, “Da si tako jaka” ili “Seks, droga, nasilje i strah” samo su neke od pjesama koje su obilježile njihovu iznimno bogatu diskografiju, kao i živote brojnih slušatelja diljem regije. Električni orgazam još uvijek tako jak izdržava test vremena i ponovno dolazi u Tvornicu kulture.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno