34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Emily Blunt i Lin Manuel u Mary Poppins Returns

Više od autora

- vl promo-

f_mary-poppins_emily-blunt_lin-manuel_u-novoj-verziji_ST

Walt Disney Pictures nedavno je najavio osvajačicu Zlatnog globusa Emily Bunt i višestruko nagrađivanog portorikanskog glumca, skladatelja, repera i scenaristu Lin-Manuela Mirandu kao prva imena ostvarenja ‘Mary Poppins Returns’, koji predstavlja novu verziju klasičnog mjuzikla Mary Poppins iz 1964. Film će režirati i producirati tim kojeg čine nagrađivani američki filmski i kazališni redatelj Rob Marshall, dobitnik nagrade Emmy John DeLuca i osvajač Zlatnog globusa, američki filmski, televizijski i kazališni producent Marc Pratt. Za scenario koji se temelji na sedam dosad neadaptiranih djela PL Traversove zadužen je David Magee koji je tokom 2004. bio nominovan za Oscara i Zlatni globus za film ‘Finding Neverland’. Na novim pjesmama radi višestruko nagrađivani skladatelj i tekstopisac Marc Shaiman, dok je za nove verzije originalnih pjesama zadužen dobitnik nagrade Tony Scott Wittman.

Emily Bunt će glumiti Mary Poppins, a Miranda novog lika Jacka. Radnja će biti smještena u tridesete godine kada je Veliku Britaniju zahvatila ekonomska kriza koja je svoje korijene imala u globalnoj Velikoj depresiji i pratiće peteročlanu porodicu Banks koju posjećuje vjetrom nošena tajanstvena dadilja Mary Poppins koja posjeduje magične moći, a koja zajedno sa svojim prijateljem Jackom članovima porodice pomaže da ponovo spoznaju radost življenja.

‘Mary Poppins’ je dječji književni serijal kojeg čini osam knjiga koje su 1964. adaptirane u kultni Disneyev filmski mjuzikl u kome su glavne uloge tumačili Julie Andrews i Dick Van Dyke. Fanovi ‘Mary Poppins’ vijest o novoj verziji nisu primili sa prevelikim oduševljenjem jer smatraju kako će Poppinsova biti prikazana u mračnijem svijetlu, te kako je nemoguće u današnje doba prenijeti atmosferu vedrih trenutaka iz vremena kada su djeci jedina zabava bile knjige, igranje i bojice. Izlazak nove verzije najavljen je za Božić 2018. [Filmofil.ba]

TRAILER: MARY POPPINS (1964)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno