13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Emma Tompson i Stanley Tucci nakon Ljepotice i zvijeri i u The Children Act

Više od autora

- vl promo-

Emma Thompson i Stanley Tucci će se na filmu prvi put pojaviti zajedno u Disneyevoj igranoj verziji animiranog klasika Ljepotica i zvijer (Beatuy And The Beast) koji će premijeru u kinima i imati početkom sljedeće godine. Do tada će već ponovo sarađivati i to na celuloidnoj adaptaciji romana ‘The Children Act’ Iana McEwana čije je snimanje započelo ovih dana.

McEwanov roman iz 2014. predstavlja moralnu priču i bračnu dramu smještenu u svijet obiteljskog prava. Thompsonova će glumiti sutkinju Visokog suda Fionu Maye, suosjećajnu sutkinju čiji pretrpan poslovni raspored uništava njen brak sa američkim profesorom kojeg portretira Tucci. Lik Thompsonove je suočen sa moralnom dilemom da li da presudi u korist mladića u interpretaciji Fionna Whiteheada (Dunkirk) koji odbija transfuziju krvi koja bi mu mogla spasiti život. Dilema je u tome što će mladić tek za tri mjeseca napuniti 18 godina, te ga sutkinja ipak može primorati na operaciju.

Film će režirati Richard Eyre (Notes On A Scandal) koji je osaradnji sa glumcima i samom projektu imao samo riječi hvale.

Scenarij će napisati McEwan, baš kao što je uradio sa prethodnim adaptacijama The Innocent i predstojećoj On Chesil Beach. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno