Foto: Romana Pavliša
Moćna balada “Ostavljaš me samu” već je osvojila slušatelje radijskog etera te se posljednjih mjeseci nalazi u top 5 pjesama mreže Hrvatskog radija. Svojim retro zvukom vraća nas u 1990-e te je autorsko djelo Ivane Kindl i Alena Križaja, njenog stalnog suradnika, producenta i aranžera, s kojim supotpisuje glazbu. Za pjesmu “Ostavljaš me samu” predstavljen je i prateći videospot čiju režiju potpisuje talentirani Dinko Šimac.
“Već neko vrijeme priželjkujem suradnju s Dinkom budući da me njegovi videospotovi koje je radio za grupu Detour, te projekti koje radi s Mannom Wanders, oduševe prilikom svakog gledanja. Imamo sličan senzibilitet, oboje smo jarci u horoskopu i bilo nam je efikasno i zabavno na snimanju koje je iziskivalo moje smrzavanje po minusima na otvorenom, ali i odmotavanje do gola.”, rekla je Ivana.
Glazbeni video sniman je u velikogoričkom parku te na pozornici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Za make-up se pobrinula Kristina Hošnjak, dok je haljinu dizajnirala Marija-Izabela Rajić (Clés).
“Budući da se radi o baladi o neostvarenoj ljubavi, spot je na neki način trebao prikazati upravo to, ali nismo htjeli ići s klasičnim kadrovima dvoje ljudi s ljubavnim problemima. Više smo se usmjerili na to da simbolično prikažemo ljubav koja nestaje i ostavlja Ivanu samu, ranjivu i ogoljenu. Ona je tako u „spotlightu“ i u početku je sve te trake obavijaju i pune života lepršaju oko nje, sve dok se ne pojavi misteriozna silueta koja je kao dio te raskošne haljine. Ona pomalo trga trake s Ivane i odmata ih s nje. Ta misteriozna silueta može biti bilo tko, tko okonča neku ljubav i silom je uzme od partnera. Na kraju se Ivana, gola i bez snage, drži za posljednji tračak crvene haljine koja joj klizi iz ruke.”, opisao je ideju videospota redatelj Dinko Šimac.
Novi singl “Ostavljaš me samu” od ranije već svira u domaćem radijskom eteru, a dostupan je diljem svijeta putem digitalnih glazbenih platformi – u Hrvatskoj putem glazbenih servisa.