2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

EoT – Defibrilacija (2017.)

Više od autora

- vl promo-EoT - Defibrilacija (2017) [cover]Žestoki alter rock-metal bend EoT predstavili su dugoočekivani album prvijenac ‘Defibrilacija’. Band je
pobijedio na “Rovinj Music Festivalu”! U konkurenciji pedeset i dva sastava iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, stručni žiri je za pobjednika proglasio upravo mlade Karlovčane.

Bila je to već šesta pobjeda karlovačkog benda na raznim festivalima!

Sve je počelo 2014. godine, dok se grupa još zvala Eclipse of Time, pobjedom na natjecanju Mack Production u Čakovcu, nakon čega slijede pobjede na O’Rock festivalu u Oroslavlju, međimurskom Ratu bendova te na internacionalnom natjecanju Šengenfesta Glas mladih u Sloveniji. Uspjehe su nastavili nizati i pod današnjim imenom EoT osvajanjem prvih nagrada na Croatia Bike Week gitarijadi u Puli i Rovinj Music Festivalu, a Maja Kolarić (vokal i bas gitara) je proglašena najboljom basisticom na jednom od najvećih regionalnih festivala, Demofestu u Banja Luci. Uz sve navedeno, EoT je prošlo ljeto u jednom danu održao čak dva zapažena nastupa (na Main i World stageu) na zagrebačkom INmusic festivalu.

EoT - Defibrilacija (2017) [St 1]

Uz to što pobjeđuju na gotovo svakom festivalu na kojem se pojave, perspektivni karlovački alter rock metalci su i diskografski iznimno aktivni. Prošle godine su objavili četiri odlična singla – ‘Balkanska fiskultura’, ‘U čemu je bit’, ‘Bye, bye’ i ‘Naš mali svijet’, a kulminacija uspješnog razdoblja EoT-a se dogodila prije mjesec dana, u ponedjeljak, 23. siječnja kad su objavili svoj debitantski album ‘Defibrilacija’.

Istog su dana EoT predstavili i naslovnu pjesmu ‘Defibrilacija’, kao najavni singl istoimenog albuma.

‘Defibrilacija’ je nabrijana, provokativna, glasna, prosta i beskompromisna rasturačina koja govori o zastarjelom pogledu na svijet i ljudima koji razmišljaju na takav način. Glazbu i tekst potpisuje Boris Kolarić, aranžman je djelo EoT-a i Marka Matijevića Sekula, koji je pjesmu snimio i producirao u zagrebačkom Beton studiju.

EoT - Defibrilacija (2017) [St 2]

Glazba koju izvodi EoT inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća, a  EoT  nastupa u sastavu Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).

Popis pjesama: Defibrilacija / Nepravda / Bye, Bye / Balkanska fiskultura / U čemu je bit? / Da li znaš? / Anđeo bez krila / Avioni / Ostani / Posljednje zbogom

Izdavač: Spona, 2017.

EoT: DEFIBRILACIJA [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno