Foto: Geenger Records press | The Orchard Music
Nakon nedavnog predstavljanja projekta Error_2020 i lansiranja prvog singla “Sedam dana” stiže vijest da je najavljeni EP materijal “Error_2020” od danas dostupan na digitalnim glazbenim platformama. Izlazak EP-a prati novi video za pjesmu “Moj prijatelj”.
“Error_2020” je sniman tijekom proljeća i ljeta 2020. godine prema ritmu pandemije. Pripremljene matrice pjesama poslane su talijanskom studijskom i session bubnjaru Silviju Centamoreu koji je znalački odlupao svoje dionice. Ostatak snimanja odradili su Gordan Lončar Gogo na gitari i Hrvoje Jagarinec Jaga na basu i vokalima u zagrebačkom Monster studiju.
Glazbenici s više od 30 godina prisustva na žešćem spektru rock scene (Kain, Anesthesia, Garage Monsters, Paruzija, Kiper…) uživali su u nesvakidašnjoj realizaciji prvog izdanja ovog novog benda. “Čvrsti rif i dobra distorzija na mene oduvijek imaju pozitivan, praktično iscjeljujući učinak. U ova čudna vremena rad na ovom EP-u je bio garancija da ću ostati normalan i svoj” – kaže Jaga, pokretač projekta Error_2020.
“Error_2020” sadrži pet pjesama definiranih na jakom bubnju i čvrstom basu, zacementiranih snažnim gitarskim dionicama te protkanih filigranskim solo intervencijama, kakve rijetko nalazimo u domaćoj gitarističkoj produkciji u zadnje vrijeme.
Popis pjesama: 1. Sedam dana | 2. Minuta | 3. Moj prijatelj | 4. Sada znam | 5. Vodi me