Foto: Močvara press
U sklopu Močvarinog Vrela zvuka u utorak 29. rujna na Močvarnoj terasi nastupit će zagrebački etno bend Kazan. Vrata kluba bit će otvorena od 20:00 sati, a koncert Kazana ćete moći pratiti od 21:00 sat.
Cijena ulaznice iznosi 50 kn a u pretprodaji ih možete naći putem Entrio sustava ili na Močvarnom webu. Koncert je sjedećeg tipa na terasi kluba i broj ulaznica je ograničen.
KAZAN (Zagreb)
Kazan je šesteročlani world music bend iz Zagreba. Formiran 2012. godine, bend se sastoji od ljubitelja tradicijske glazbe s raznolikim glazbenim preferencijama što se zajedno odražava na Kazanov eklektičan, živopisan i intenzivan zvuk. Kazan bira pjesme sa zapadnog Balkana kojima pridodaju moderan zvuk koji je zanimljiv i privlačan današnjem uhu.
Debitantski album “Ružo” objavljen je u listopadu 2018. godine, s izvrsnim prijemom i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Kazan je nastupao širom Hrvatske, a nakon izdavanja albuma također u Srbiji (Etnofest, Subotica), Sloveniji i Mađarskoj (Kavč festival, Budapest Ritmo Showcase). Tijekom godina došlo je do nekoliko promjena članova benda. Trenutno Kazan čine Dunja Bahtijarević (vokal), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Goran Farkaš (mandola, tambura), Sebastian Jurić (bas gitara), Marko Šturman (udaraljke).
Kazan je rado viđen gost Močvare i programa Vrelo zvuka, a ovo je prvi njihov zagrebački koncert u novoj postavi. Nakon što su nedavno održali sjajne nastupe u Šibeniku i Makarskoj, vrijeme je da se i zagrebačka publika uvjeri kako je promjena članstva donijela novu energiju za Kazan.
Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.