23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Etno punk rock band Ogenj predstavlja nanovo remasteriran singl Hote, hote

Više od autora

- vl promo-

Peteročlani bend iz Koprivnice, svoju glazbenu priču započeo je kao akustični trio krajem 2015. godine. S vremenom se kolektiv proširio, a s njim i glazba koju sviraju. Dosadašnja akustika se raspojasala i postala energičan i čvrst miks rock ‘n’ rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom. Da bi doživljaj bio bolji i da bi bend još malo iskočio iznad standardnih hrvatskih rock grupa za to se pobrinuo pitki lirski izričaj na kajkavskom. Naime, frontman benda i autor svih Ognjenih tekstova je Tomislav Mihac Kovačic, rođeni Međimurec koji je i u svojim dosadašnjim projektima uvijek stvarao na kajkavskom. Sama ideja stvaranja na kajkavskom izričaju došla im je prirodno, i ni u kojem scenariju nije moglo drugačije ispasti.

U glazbi grupe Ogenj čut ćete utjecaje i energiju bendova kao što su The Pogues, Flogging Molly, Mumford & Sons, Dropkick Murphys, Shake Graves. Pilot pjesma i video s kojima se grupa Ogenj predstavila široj publici je singl Lepa Mara, a do sada su objavili EP ‘Još je rano’.

Ogenj je u vrlo kratkom vremenu stvorio velik broj obožavatelja koje su pridobili svojim uzbudljivim i energičnim nastupima diljem Hrvatske!


Ogenj su – Denis Kuzel (bubnjevi), Tara Knežević (violina), Filip Kušnjer (gitara), Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica) te Nikola Terzić (bas gitara).

Nakon zagrebačkih nastupa, bend će uživo svirati 28.7. na Rockliveu u Koprivnici.

HOTE HOTE [AUDIO]

DEEZER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno