18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

#EuropeanFilmChallenge: S 10 europskih filmova do Venecije!

Više od autora

- vl promo-

Hrvatski filmofili do 31. srpnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Veneciju te doživjeti atmosferu najstarijeg svjetskog filmskog festivala koji ove godine bilježi 75. izdanje! Registrirajte se na European Film Chalangeu EFC, pogledajte deset europskih filmova kroz naredne mjesece na različitim platformama i otputujte na Venecijanski filmski festival!
Sudionici ovog europskog filmskog izazova filmove trebaju pogledati na različitim legalnim platformama i u različitim kontekstima: televizija, kino, festivali, VOD, streaming… Nakon gledanja, korisnici svoje iskustvo gledanja europskog filma dijele na društvenim mrežama putem web stranice EFC-a, a kao dokaz trebaju priložiti fotografiju na kojoj se vidi kako su i gdje gledali film. S obzirom da je riječ o natječaju, organizirano je i ocjenjivanje natjecatelja, a kako #EuropeanFilmChallenge traje, tako se i pribrajaju bodovi ovisno o broju odgledanih filmova, zemlji produkcije i različitosti platformi na kojima su gledani. Potrebno je imati profil na Facebooku, registrirati se na stranicu EFC-a i naravno: voljeti filmove!
Veronika Milinović u Cannesu

U Hrvatskoj se projekt European Film Challenge odvija u dva kruga, s dva pobjednika. Na kraju svakog kruga natjecanja najpredaniji filmofil je nagrađen odlaskom na jedan od velikih europskih filmskih festivala i to posve besplatno: putni troškovi, smještaj i akreditacija su nagrada za gledanje filmova. U prvome krugu koji je zaključen 15. travnja dobili smo i prvu pobjednicu iz Hrvatske, maturanticu Veroniku Milinović koja je upoznala Filmski festival u Cannesu, uživala u filmovima te suncu i mjesecu Azurne obale. Sljedeći je krug započeo, biti će zaključen 31. srpnja, a najbolji će natjecatelj otići u Veneciju na filmski festival koji ove godine traje od 29. kolovoza do 8. rujna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno