Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2018. godine održava četvrti put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je #BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. Europski tjedan sporta 2018. započeo je 22. rujna i traje do 30. rujna, a kao i do sada, u sklopu ovog europskog događaja organizirat će se s aktivnosti diljem Europe. Zemlje sudionice moći će organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini tijekom određenog nacionalnog Tjedna sporta.

Europski tjedan sporta 2018. bit će organiziran oko središnjih tema: obrazovanje, radno mjesto, otvoreni prostor, športski klubovi fitness centri. Za svako od navedenih okruženja organizirat će se brojne inicijative i aktivnosti na različitim razinama (na europskoj, nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini).

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u športu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima, a namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Okuplja pojedince, tijela javne vlasti, športski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Europski tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.