Odlični makedonski post punk band Bernays Propaganda nastupit će u klubu Močvara u petak 8. veljače, kada će promovirati svoj nedavno objavljeni ep “Ništo nema da nè razdeli”. Vrata kluba se otvaraju u 20 sati koncert će započeti u sat poslije a cijena ulaznice će iznositi 40 kuna.

Bernays Propaganda su najbolji i svakako najunikatniji i najintrigantniji makedonski bend koji je u posljednjih deset godina nastupio u Močvari. Ovi disco post punk ratnici iz Skopja su u relativno kratkom periodu objavili čak tri hvaljena albuma (Happiness Machines, My Personal Holiday i Zabranjena planeta) i odsvirali brojne turneje i stotine koncerata u Europi i Americi. Omiljeni bend publike i glazbenih kritičara, u trenutku kada to nitko nije očekivao, odlučio je napraviti neočekivano – Bernays Propaganda su u četvrti album “Politika” ušli u promijenjenoj postavi i sa zvukom puno više okrenutom ka elektronskom new waveu. Nakon još jedne runde intenzivne koncertne aktivnosti bend je smanjio aktivnost dok su se članovi posvetili svojim solo projektima (Vasko Atanasoski, My Tear, 21 vek…).

Nakon nekoliko godina zatišja, Bernays Propaganda nam se vraća u svojevrsnoj “best of” formaciji. Uz Kristinu Gorovsku (vokal), Vaska Atanasoskog (vokal, gitara) i Denija Krsteva (elektronika), bendu su se priključili i Rade Jordanovski (bas) i Kristijan Lafazanovski (bubanj). Paralelno sa spomenutim recentno objavljenim EP izdanjem “Ništo nema da ne razdeli” te novim albumom “Druga mladost, treći svetski rat” najavljenim za jesen ove godine, Bernays Propaganda nam dolaze u okviru turneje na kojoj u 150 minuta izvode 33 pjesme. Na repertoaru će se, osim pjesama iz kataloga Bernays Propagande naći i neke od pjesama ostalih bendova u kojima je ekipa svirala i još uvijek svira (XaXaXa, My Tear, 21 vek i Vasko Atanasoski).

Osim otvaranja novog uzbudljivog glazbenog poglavlja za Bernays Propagandu, ovaj je koncert i izvrsna prilika za uvid u stanje na današnjoj makedonskoj glazbenoj sceni na kojoj su Tina, Vasko, Deni, Rade i Kristijan s matičnim i ostalim bendovima jedni od najaktivnijih i najkreativnijih sudionika.