4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Festival hrvatskog igranog filma: raspored za ponedjeljak!

Više od autora

- vl promo-

Danas je rasporedu peti dan prvog Festivala hrvatskog igranog filma koji se održava u Vinkovcima od 5. do 12 listopada, u organizaciji KD Asser Savusa a pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Sve projekcije filmova se održavaju u dvorani gradskog kazališta Joza Ivakić u čijim prostoru, na blagajni možete kupiti i ulaznice.

Nakon ‘Kratkog izleta’, koji je u četvrtak otvorio festival, u petak smo imali priliku vidjeti hvaljeni i rado gledani ‘ZG 80’, a u subotu je prikazan ljubimac europskih festivala, film Rajka Grlića ‘Ustav Republike Hrvatske’. Nakon njega, gledatelji su premijerno mogli vidjeti ‘Rijeka koja odbija da teče’ autora Gordana Nuhanovića.

Nakon nedjeljne pauze, prvi Festival hrvatskog igranog filma prikazat će dva naslova, prvi u 18 sati za mlađe poklonika filmske umjetnosti, Uzbuna na zelenom vrhu kojega je režirala Čejen Čejnić. Naravno da je riječ o četvrtom filmu o avanturama uvijek popularnog Ratka Milića Koka, nastalog iz pera slavnog Ivana Kušana. Ovaj film prati Kokovu priču prije njegova preseljenja u Zagreb. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni vrh. Tu prazničku idilu iznenada narušava niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odlučuju ‘malo uskočiti’ odraslima i uzimaju stvari u svoje ruke. Po prvi put se u ulozi Koka pojavljuje Marko Tocilj, a osim njega glumačku ekipu čine Alex Rakoš, Jan Pentek. Tin Gregorić, Jakov Piljek i mnogi drugi.

Agape, novi film u režiji Branka Schmidta

U 20,30 sati vidjet ćemo novi film Branka Schmidta, kontroverzni Agape, dobitnika ovogodišnje Zlatne arene za montažu, na Filmskom festivalu u Puli. Film je prava poslastica budući da u redovnu kinu distribuciju kreće tek 30. studenog što znači da će ga vinkovačka filmska publika imati priliku vidjeti više mjesec i pol dana prije ostatka Hrvatske.Impresivno, kao i cijeli festival, jer Vinkovci čak ni nemaju kino!

‘Agape’ je priča o svećeniku pedofilu i ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika: jednim zaljubljenim u njega i drugim za kojim on žudi i gubi kontrolu. Kad ga crkva degradira, a krizmanici istuku, svećenik će krenuti u potragu za najmoćnijom Božjom ljubavi: agape. U glavnim ulogama se pojavljuju Goran Bogdan, Daria Lorenci Flatz, Ivana Gulin, Nela Koscis, Pavle Čemirikić, Denis Murić, a vidjet ćemo i uvijek rado viđenog, i gotovo neizostavnog Ivu Gregurevića.

A kad se naspavamo, sutra je novi dan i nova dva naslova, ‘Mrtve ribe’ i ‘Anka’ no o njima više sutra.

UZBUNA NA ZELENOM VRHU, TRAILER

AGAPE, TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno