28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Festival pisane i uglazbljene domoljubne poezije – Da se ne zaboravi

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Udruga Veteranke Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije 12. rujna upriličila je Festival pisane i uglazbljene domoljubne poezije pod nazivom “Da se ne zaboravi”. U obje kategorije birani su i nagrađeni najbolji radovi, a u pjesmaricu Festivala uvršteno je 25 pjesmama.
Festival je održan prvi put, a upriličen je u vanjskom prostoru Mjesnog odbora Zagrebački blok. Na raspisani natječaj, ističe predsjednica udruge Ljiljana Poje, pristigao je velik broj radova iz cijele Hrvatske pa i iz dijaspore.
“Festivalska večer protekla je u odličnoj atmosferi, a s obzirom na situaciju okupio se dosta velik broj ljudi i jako smo zadovoljni. Bila je to stvarno lijepa večer i doista smo uživali u poeziji domoljubne tematike, a ovo je Festival koji ostaje u Vinkovcima i koji će ići svake godine. Autori svih pristiglih radova dobili su priznanja, a za svaku kategoriju previđene su po tri nagrade. U kategoriji pisane poezije prvo mjesto osvojila je Ružica Ožbolt, koja je rođena u Trnavi, a živi u Rijeci, drugo mjesto osvojila je Marijana Ižaković iz Nuštra, rođena Vukovarka, a treće mjesto osvojila je Marija Marić iz Vinkovaca. U kategoriji uglazbljene poezije pristiglo je nešto manje radova pa smo dodijelili samo prvu nagradu, a osvojio ju je Ivica Stanić iz Županje”, ističe Ljiljana Poje.
O nagrađenima odlučivalo je peteročlano povjerenstvo koje su činili profesori hrvatskoga jezika i profesori glazbene kulture te jedna članica udruge. Povjerenstvo je odabralo i ostale pjesme koje će biti objavljene u pjesmarici Festivala, koja je već u tisku, a sadrži ukupno 25 radova.
Festival je održan pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno