3. Filmski festival glumca je sinoć zatvoren no program se nastavlja i idućih dana gostovanjem festivala po drugim gradovima i općinama u našoj županiji. Tako će se Festivalski odjeci nastaviti već danas u Gradu Otoku gdje će se u u Domu kulture prikazati četiri filmska naslova.
Danas ćemo tko gledati u 17:00 sati animirani film za djecu “Stopalići” dok će odrasla publika uživati u 20:00 sati uživati u hvaljenoj glazbenoj drami “Zvijezda je rođena”. Sutra će Otočani u 17:00 sati moći vidjeti hrvatski igrani film za djecu i mlade “Koko i duhovi” dok će u 20:00 sati biti prikazan odličan dokumentarac “Pouke o čovječnosti” Branka Ištvančića koji je bio prikazan prošlog tjedna u GK Joza Ivakić u Vinkovcima.
Svima koji su ovaj film iz nekog razloga promakao najtoplija preporuka da se zapute do obližnjeg Otoka i reprizno pogledaju ovu odličnu dokumentarnu priču o humanosti i čovječnosti u najtežim vremenima.
U nastavku vam donosimo detalje filmova i pripadajuće trailere…

 


SUBOTA, 12.10.2019.

Stopalići (17:00 h)

SAD | 2018. | 96′
Animirani, avanturistički
Režija: Karey Kirkpatrick, Jason Reising
Glasovi: Saša Lozar, Edo Maajka, Ana Magud, Karlo Mrkša, Domagoj Janković…
Originalni naslov: Smallfoot, 2018.
Stopalići, 2018. | Credit: Warner Bros.
Animirana pustolovina za sve uzraste sa zvjezdanom glumačkom postavom i originalnom glazbom, “Stopalići”, okreće mit naglavačke kada pametni mladi jeti pronalazi nešto što misli da ne postoji – čovjeka.
Vijest o Stopalićima uznemiruje ovu jednostavnu zajednicu jetija i tjera ih da se zapitaju što još postoji u velikom svijetu izvan njihovog snježnog sela u novoj priči o prijateljstvu, hrabrosti i radosti otkrivanja…

Zvijezda je rođena (20:00)

SAD | 2018. | 135′
Drama, glazbeni
Režija: Bradley Cooper
Uloge: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Alec Baldwin, Andrew Dice Clay…
Originalni naslov: A Star Is Born
Bradley Cooper (Jack) i Lady Gaga (Ally) | Zvijezda je rođena, 2018. | Photo: Neal Preston
Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu.
Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.
Producenti filma su Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips i Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino i Heather Parryserveas su izvršni producenti. Scenaristi su Eric Roth, Bradley Cooper i Will Fetters.


NEDJELJA 13.10.2019.

Koko i duhovi (17:00 h)

Hrvatska | 2011. | 95′
Režija: Daniel Kušan
Scenarij: Daniel i Ivan Kušan
Uloge: Antonio Parač, Filip Mayer, Kristian Bonačić, Ivan Maltarić, Ozren Grabarić
Originalni naslov: Koko i duhovi
Produkcijske kuće: Kinorama, HRT, HAVC
Filip Mayer (Miki) i Antonio Parač (Koko) | Koko i duhovi, 2011. | Credit: Kinorama/HRT/HAVC
Koko i duhovi priča je o dječaku Koku koji seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih „starih“. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu, čija je smrt obavijena misterijem.
Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja riješiti tajnu? U sve će to biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji. Hoće li Koko i ovoj zagonetki naći rješenje prije svih odraslih, saznat ćemo u burnom raspletu ove napete detektivske priče.

Pouke o čovječnosti (20:00 sati)

HR | 2019 | 61’
dokumentarni
Režija i scenarij: Branko Ištvančić
Producenti: Branko Ištvančić i Antun Ivanković
Produkcijsaka kuća: Artizana
Pouke o Čovječnosti, 2019. | Credit: Artizana
Pakrački branitelji su, zajedno s dijelom osoblja pakračke bolnice, u humanitarnoj evakuaciji koja je organizirana i provedena u večeri 29. rujna 1991. godine, od sigurne smrti spasili tristotinjak bolesnika pakračke bolnice, od čega 270 bolesnika srpske nacionalnosti s odjela psihijatrije. Sudionicima akcije uručene su Povelje heroja čovječnosti…
Branko Ištvančić rođen je 1967. godine u Subotici. Diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU u Zagrebu. First Film Foundation uvrstio je njegov studentski film “Rastanak” (1993.) u izbor šest najzapaženijih filmova mladih europskih redatelja. “Plašitelj kormorana” (1998.) proglašen je jednim od najboljih hrvatskih dokumentaraca devedesetih godina. Debitantski igrani film “Duh u močvari” (2006.) jedan je od najgledanijih hrvatskih igranih filmova.